NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu

Jasper Tiemens

Veerkrachtige landbouw, met oog voor kringlopen, een goede band met de consument, een meer natuurlijk en divers landschap en een gezonde bodem. Ook in het Groningse landschap zien we al mooie ontwikkelingen op dit gebied, maar is er ook nog genoeg te doen.

De Natuur en Milieufederatie Groningen is al jaren een betrouwbare bouwer aan een toekomstgerichte provincie. Sinds april 2017 mag ik hier mijn fascinatie voor natuur en de herkomst van ons voedsel vol inzetten voor de uitdagingen die er liggen.

Als zoon van een boswachter, opgegroeid op het Groningse platteland werd ik vroeg geïnfecteerd met het groene virus. Ik heb ervaring in de groene ruimte met stadslandbouwprojecten, ontwikkeling van een ecologisch werklandschap en mijn laatste fascinatie: voedselbossen. De laatste jaren hielp ik boeren in het complexe web van registraties, regelingen en subsidies.

Ik geloof dat onze maatschappij een groene omslag kan maken met een verregaande integratie van ecologie, ook op het gebied van voedselproductie. Nu woon ik weer in de buurt van Groningen en mag ik projecten initiëren en coördineren, kansrijke ontwikkelingen ondersteunen en inspiratie inbrengen. Ik werk aan meer verbinding tussen boeren, burgers, overheid en andere partijen op het platteland van Groningen. Ook wil ik meehelpen de kloof tussen natuur en landbouw te verkleinen. Enkele onderwerpen: regionale voedselketens, natuurinclusieve landbouw en voedselbossen.

Contactpersoon

Jasper TiemensLinkedin profiel van Jasper Tiemens
Projectleider Natuur en Landbouw
Telefoonnummer: 050 2085 008
j.tiemens@nmfgroningen.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF