Jan-Willem Lobeek

Ik ben geboren en opgegroeid in Lichtenvoorde, in de Achterhoek te Gelderland. In 1986 ben ik bedrijfskunde gaan studeren in de stad Groningen, en nooit meer vertrokken. Mijn eerste baan vond ik bij een ecologisch adviesbureau, wat mijn kijk op natuurontwikkeling heeft gevormd. Later ben ik politiek en maatschappelijk actief geworden voor D66 en met diverse bestuursfuncties in het basisonderwijs. Als onderdeel van de maatschappij wil ik ook graag iets betekenen voor de maatschappij. Ik blijf niet aan de zijlijn staan, maar wil actief bijdragen de wereld een beetje mooier achter te laten: we hebben de aarde immers te leen van onze kinderen!

We zitten op een belangrijk kantelpunt in de tijd; er is een hoop aan de hand in Groningen, en we moeten nú duurzame keuzes maken. Niet alleen met betrekking tot de energietransitie of het aardbevingsdossier, maar ook de biodiversiteit en ons karakteristieke landschap staan onder druk. Ik wil daar graag een belangrijke rol in spelen en ben ervan overtuigd dat mijn ervaring in de belangenbehartiging en mijn contacten hierbij goed van pas komen.

Na mijn loopbaan bij VNO-NCW Noord, waar ik als senior manager en belangenbehartiger heb opgetreden, keer ik enthousiast terug in de groene sector, daar waar het eigenlijk ook begon. Ik ga me inspannen het verschil te maken, nu voor een mooi en duurzaam Groningen. Met mijn netwerk hoop ik slimme samenwerkingen aan te gaan met publieke en private partijen, bijvoorbeeld op het gebied van energiebesparing en economie.

 

Profiel Jan-Willem Lobeek

Jan-Willem Lobeek

Directeur-bestuurder; werkdagen: ma, di, wo, do, vr