Martijn van der Glas

Als kind struinde ik door de natuur. Ik heb de opkomst van de zure regen, het gat in de ozonlaag en de discussie over kernenergie meegekregen. Ik heb daar op mijn manier tegen geprotesteerd. Maar ook voor lokale thema’s als de jaarlijkse paddentrek, de kap van bomen en het behoud van het natuurlijke landschap van de Achterhoek, waar mijn roots liggen, zette ik mij in.

Ik houd mij binnen de Natuur en Milieufederatie bezig met klimaat en energie en dan met name het thema klimaatadaptatie. We zullen onze leefomgeving moeten aanpassen aan de klimaatverandering. Dat moet wat mij betreft slim. Dus in combinatie met natuurontwikkeling en duurzame landbouw. Bij mijn eerdere werkgevers de provincie Groningen, diverse gemeenten en vanuit mijn eigen bedrijf heb ik dezelfde motivatie en passie gehad.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar de film of naar een concert. Ook maak ik graag zelf muziek. Ik drum en speel piano. Ik woon in Groningen Zuid en wandel en fiets ook heel graag naar mijn achtertuin De Onlanden.

Profiel Martijn van der Glas

Martijn van der Glas

Projectleider Klimaat en Energie werkdagen: ma, di, wo, do