NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
IVN afdeling Bellingwedde

IVN afdeling Bellingwedde

IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Het delen van kennis over onze natuurlijke omgeving is haar voornaamste doel. Dit bereikt zij door excursies, lezingen, cursussen en jeugdactiviteiten te organiseren in haar eigen natuurgebieden en soms daarbuiten. Door deze laagdrempelige en educatieve activiteiten maakt een groot aantal mensen kennis met de natuur. Achterliggend idee is dat betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen stimuleert.

IVN Bellingwedde is een van de acht IVN-afdelingen die in Groningen actief zijn. Haar werkterrein strekt zich uit van het bosrijke Westerwolde tot de weidsheid van het Oldambt. Hier bevindt zich oude natuur, zoals de in de ijstijd ontstane Wedderbergen, maar ook hele nieuwe natuur, zoals de in ontwikkeling verkerende Blauwe Stad.

Het bijzondere van IVN afdeling Bellingwedde is dat zij zich, in tegenstelling tot veel andere IVN-afdelingen, ook op politiek gebied bezighoudt met natuurbescherming. Zo voert ze regelmatig overleg met de gemeente en onderhoudt ze contacten met het waterschap, de Provincie en de natuur- en milieuorganisaties die in haar werkgebied actief zijn.

Contact
Secretariaat IVN BellingweddeLogo AO IVN Bellingwedde
Lianne Schuiling
E. IVN-bellingwedde@live.nl
T. 0597 855692
I. www.ivn.nl/afdeling/bellingwedde

Logo facebook IVN Bellingwedde

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF