Aan de slag met lokale energie

Aan de slag met lokale energie

Steeds meer inwonersgroepen nemen het heft in eigen hand en gaan samen lokaal aan de slag met energie. Het enthousiasme is groot en de ambities hoog. Maar waar begin je?

Het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts is hét eerste aanspreekpunt voor lokale groepen in Groningen die werken aan duurzame lokale energieopwekking en energiebesparing. We bieden gerichte ondersteuning door mee te denken over specifieke vragen en helpen bij het vinden van financiën en de juiste partners. We hebben een groot netwerk tot onze beschikking waarmee we je graag van dienst zijn.

 

Het Servicepunt ondersteunt meer dan 60 lokale energie-initiatieven in Groningen

Bekijk hoe het Servicepunt jou kan helpen

Over het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts

Het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Groningen in samenwerking met Groninger Dorpen. Met het Servicepunt willen we lokale energiebesparing en opwekking van duurzame energie stimuleren en ondersteunen. We hebben een groot netwerk van (startende) lokale initiatiefnemers, beleidsmakers, deskundigen, kennisinstellingen, bedrijven en andere betrokkenen. Met dit netwerk wisselen we kennis en informatie uit en spelen we in op actuele ontwikkelingen rondom lokale duurzame energie.

Daarnaast organiseren we met onze partners diverse bijeenkomsten, zowel op Groningse als op noordelijke en landelijke schaal. Hier kun je je verder verdiepen in thema’s als ledenwerving en financieringsconstructies én ervaringen uitwisselen met andere initiatieven.

Ben je ook actief met een lokaal energie-initiatief of zou je ermee willen starten? Neem dan contact op met Simone! Zij helpt je graag verder.

Neem contact op met Simone:

Profiel Simone Rommets

Simone Rommets

Projectmedewerker energietransitie werkdagen: ma-do; om de vr