Pensioenborrel Erik de Waal

24 april 2024

Pensioenborrel Erik de Waal

Erik de Waal

Donderdag 11 april hebben we met een aantal genodigden afscheid genomen van onze (inmiddels oud-) collega Erik de Waal. Na een dienstverband van 15 jaar werd het tijd om Erik, die de pensioengerechtigde leeftijd al jaren geleden heeft bereikt, uit te zwaaien. In die 15 jaar heeft Erik, die zowel milieukundige als jurist is, een heel scala aan onderwerpen onder zijn hoede gehad. Rode draden waren de Waddenzee, de Eemshaven, de intensieve veehouderij en de laatste jaren industriële bedrijven in de Eemshaven, hoogspanningsleidingen en De Suikerzijde. En soms speelde er een procedure waarvoor Erik als het moest graag naar de Raad van State toog, waarbij hij steevast onze kansen op succes met grote precisie wist in te schatten.

In De Huiskamer (De Suikerzijde), was het een bijzonder gezellige middag, met warme woorden, cadeaus, drank en diverse hapjes waaronder heerlijke zelfgebakken pizza’s uit de oven en een weerzien van oud-collega’s en relaties waar Erik veel mee heeft samengewerkt.

Dat was mooi, maar we gaan iemand missen die niet alleen zijn werk uitmuntend deed, maar ook een zeer prettige collega was en een goed mens bovendien. Dat Erik ons ook een beetje gaat missen, moge blijken uit deze warme woorden uit een schrijven aan de aanwezigen bij de pensioenborrel:

‘Ik ben nog steeds overdonderd door het prachtige afscheid afgelopen donderdag! Het was geweldig om de mensen waar ik de afgelopen 15 jaar zo goed mee heb samengewerkt weer te zien! Alle mooie woorden, alle cadeaus: ik ben er stil van (en dat wil wat zeggen!). Bedankt voor jullie bijdrage aan dit mooie afscheid en bedankt ook voor jullie warme steun, hulp, inzet, samenwerking in de afgelopen jaren.

Gelukkig neem ik niet helemaal afscheid: met sommige klussen (vooral de Waddenzee) ga ik, op eigen tempo, door. Dus mijn collega’s kom ik wel weer tegen. En mocht je bang zijn dat ik me verveel en je hebt een leuk klusje: je kunt altijd contact met me opnemen. Mijn mailadres en telefoonnummer bij de NMG blijven actief.

Ik wens jullie allemaal een mooie, actieve, gezonde toekomst.

Met vriendelijke groet,
Erik de Waal’