Eetbaar Groningen

Eetbaar Groningen

In de gemeente Groningen zijn buurtbewoners al sinds 2009 aan de slag in het openbaar groen. In overleg met de gemeente Groningen kunnen zij een gezamenlijke moes-, fruit- of kruidentuin starten.

Moestuinieren is in! Je eigen groente, fruit en kruiden kweken is leuk, lekker en komt van dichtbij. Een moestuin, ergens op een locatie in de stad, is niet voor iedereen een uitkomst. Het is te ver weg, of gewoon te veel werk. In de gemeente Groningen kunnen bewoners gelukkig dichtbij aan de slag. Gewoon, op een verloren veldje in je buurt, of op een grasveld of plantsoen tussen flats of woningen: gezellig, gezond en smakelijk.

 

Inmiddels zijn er al meer dan zeventig initiatieven in de gemeente Groningen.

Bekijk ze allemaal op de website van Eetbaar Groningen

We verzorgen voor Eetbaar Groningen lezingen, een jaarlijkse fietstocht, het Appelfeest en informeren je graag over interessante nieuwtjes en cursussen in of nabij de gemeente Groningen:

Heb je concrete ideeën voor een buurtmoestuin in de gemeente Groningen? Bel of e-mail Laurens Stiekema, coördinator groenparticipatie van de gemeente Groningen: 050 3678910, laurens.stiekema@groningen.nl

Contactpersoon Eetbare Stad Groningen

Profiel Silla Schouwstra

Silla Schouwstra

Communicatiemedewerker werkdagen: ma, do, vr t/m 14.00; di t/m 17.00

Volg Eetbaar Groningen op Facebook