Geslaagde afsluiting expositie Herfst in Stad

12 december 2014

Geslaagde afsluiting expositie Herfst in Stad

 

Foto Bomen050 - overhandigingVrijdag 12 december was de laatste dag van de tentoonstelling Herfst in Stad in de hal van het Groninger gemeentegebouw aan het Gedempte Zuiderdiep. Winnaar Wolter Slik kreeg zijn prijs, een duurzame vogelnestkast, uitgereikt. Tevens waren diverse deelnemers aan de wedstrijd, en de ouders en kinderen van de Buitenschool van Eiland van Groningen, aanwezig.

De buitenscholers van Eiland braken de zo zorgvuldig door hen opgebouwde boom weer af, zodat zij hun knutselwerken mee konden nemen naar huis.

Winnaar Wolter Slik: ‘Ik heb nog nooit een prijs gewonnen, ik ben er heel blij mee! De foto was ook nog eens zo gemaakt. Dat komt doordat de boom gewoon heel mooi was. De vogelnestkast krijgt een mooie plek.’

Met de afsluiting van de expositie is ook de campagne Bomen050 geëindigd. Met de campagne willen de Natuur en Milieufederatie Groningen en de Gemeente Groningen Stadjers bewust maken van de waarde van bomen voor het stadsgroen. Hier is de kaart te vinden waarop alle prachtige herfstfoto’s een plekje hebben gekregen, evenals diverse verhalen van groene groepen uit de stad Groningen, bijvoorbeeld over de waarde van bepaalde bomen voor de door hen beschermde of ondersteunde diersoort.

De miniatuurfoto op de homepage van de website horend bij dit bericht is gemaakt door Jo Han Khouw.