NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu

Bomen050

herfst in het sterrebos - Bomen050Fotowedstrijd Herfst in Stad

Het is niet meer mogelijk mee te doen met de fotowedstrijd Herfst in Stad. Van 1 – 12 december is de tentoonstelling van de foto’s aan het gemeentegebouw aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Lees hier meer over de wedstrijd.

Bomen vormen de ruggengraat van het stadsgroen. Ze vangen regen op, bieden voedsel-, schuil- en nestgelegenheid aan vogels, vlinders, vleermuizen en eekhoorns, en geven met hun bladeren en bloesems kleur aan de stad. Bomen zijn cruciaal voor de stedelijke natuur. Daarnaast worden bomen in de regel oud en hebben ze een heel eigen geschiedenis.

Zo is er die boom die met kluit en al werd verhuisd, de boom met de dikste stam, de oudste boom, die standvastige kastanje die zijn best doet overeind te blijven tussen zijn zieke singelgenoten, en de boom die zo belangrijk is voor de bijen. Maar er zijn natuurlijk ook bomen die daarnaast deel uitmaken van de persoonlijke geschiedenis van Stadjers.

Deze en meer verhalen moeten hun plek gaan vinden op de digitale kaart hieronder. Daarnaast wordt de kaart gevuld met diverse wederwaardigheden: bomenroutes, bomenexcursies plukboomgaarden en nog veel meer.

Wie een bijzonder bomenverhaal wil delen over een boom in de openbare of publieke ruimte in de gemeente Groningen kan dit mailen naar Silla Schouwstra, s.schouwstra@nmfgroningen.nl, of opsturen naar de Natuur en Milieufederatie Groningen, Zuiderpark 16, 9724 AG Groningen.

Over Bomen050

Met de campagne willen de Natuur en Milieufederatie Groningen en de Gemeente Groningen Stadjers bewust maken van de waarde van bomen voor het stadsgroen. Op de kaart zijn ook verschillende verhalen te vinden van de groene groepen uit de stad Groningen, bijvoorbeeld over de waarde van bepaalde bomen voor de door hen beschermde of ondersteunde diersoort. Verder worden diverse excursies georganiseerd tijdens evenementen als Noorderzon en de Nacht van de Nacht, in samenwerking met de gemeente Groningen en groene organisaties van de stad Groningen.

Filter op de kaart


Openbare boomgaarden Openbare boomgaarden Bomenactiviteiten Bomenactiviteiten Bomenbieb Bomenbieb
Bomenroutes Bomenroutes Bomenverhalen Bomenverhalen Bomenfoto Bomenfoto
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF