NMG verheugd met start proefproject natuurinclusieve landbouw Westeresch

3 april 2018

NMG verheugd met start proefproject natuurinclusieve landbouw Westeresch

De Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) is verheugd dat de pilot natuurinclusieve landbouw Westersch van start gaat. In de pilot gaan pachters, Staatsbosbeheer, Werkgroep Grauwe Kiekendief en Provincie Groningen aan de slag met duurzame landbouw met oog voor dieren, planten en omgeving.

Hiermee spelen de partners in op veranderde wensen van de consument die verantwoord en gezond voedsel wil en op eisen die gesteld worden aan natuur en landschap. Aanstaande donderdag is het startmoment, na jaren van voorbereiding, en worden verschillende percelen op de prachtige es ingezaaid voor een uitgekiende ecologische balans.

Tour du Boer
De NMG is voorstander van natuurinclusieve landbouw ter bevordering van biodiversiteit en als onderdeel van de transitie naar een duurzame landbouw. Projectleider Jasper Tiemens trok er in de zomer van 2017 op uit om pionierende boeren in kaart te brengen in de provincie Groningen. Lees daarover hier meer.

Vervolg
Op dit moment werkt Jasper hard aan een vervolg van dit project, samen met de Groningse afdeling van het Agrarische Jongeren Kontact (GrAJK), dat hopelijk in de zomer van 2018 van start gaat.

Het startmoment van de werkzaamheden aan de Westeresch is op 5 april, waar gedeputeerde Henk Staghouwer de openingshandeling zal uitvoeren.

Tags:
Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr