Samen werken aan aardgasvrije wijken: hoe doe je dat?

Samen werken aan aardgasvrije wijken: hoe doe je dat?

13 oktober 2022 - 13 oktober 2022
13.30 - 16.30

We moeten van het gas af. Aardgasvrij wonen. Gemeenten hebben de regie voor het maken van plannen hoe wijken op termijn van het aardgas af kunnen. Voordat we dat kunnen bereiken moet er nog heel veel gebeuren. Een flink aantal wijken in grotere en kleinere gemeentes hebben daarin al een start gemaakt. En het onderwerp is actueler en urgenter dan ooit.

Bewoners hebben een belangrijke rol in de overgang naar aardgasvrij: het gaat om comfortabel en betaalbaar wonen. Een goede samenwerking tussen inwoners en gemeentes is dus cruciaal. Hoe werkt zo’n samenwerking eigenlijk? Welke financiële regelingen zijn er en hoe kun je daarmee omgaan? Welke kennis heb je nodig om de transitie goed te doorlopen?

Om antwoord te geven op deze vragen en om wijken en gemeentes in beweging te brengen organiseren het Programma Aardgasvrije Wijken & de Natuur en Milieufederaties hiervoor de inspirerende bijeenkomst De Wij in Aardgasvrij op donderdag 13 oktober in Groningen.

Interactieve workshops
De bijeenkomst start met een boeiende lezing van Ferenc van Damme (www.hoedan.site), waarna men kan kiezen uit twee van vier interactieve workshops. Alles om bewoners en gemeenteambtenaren te inspireren en de buurt of wijk in beweging te brengen. De bijeenkomst is van 13.30 tot 16.30 uur in het Van Swinderen Huys. Naast de workshops biedt de bijeenkomst de ruimte om te ontmoeten en te netwerken, in een ongedwongen setting van een borrel én in spannende speeddates.

Schrijf je nu in
Aanmelden (verplicht) kan via de website van Programma Aardgasvrije Wijken.
Zie hier voor een uitgebreide omschrijving van de workshops.

Terug naar agenda

Samen werken aan aardgasvrije wijken: hoe doe je dat?

Oude Boteringestraat 19, Groningen, Netherlands