NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Vier de Tuin

Vier de Tuin

Logo Vier de tuin

Veel mensen hangen ’s winters weleens mezenbollen op of hebben een vlinderstruik in de tuin. Maar er zijn nog veel meer handige methodes om vlinders, vogels, en zelfs egels en vleermuizen naar je tuin te lokken! En daar hoef je echt geen volleerd hovenier voor te zijn. Dat is de boodschap van Vier de Tuin, een campagne van de Natuur en Milieufederatie en gemeente Groningen die in maart 2013 van start ging.

Vier seizoenen met activiteiten
Om Stadjers te helpen bij de aanleg van hun diervriendelijke tuin zijn in 2013 diverse activiteiten georganiseerd die één van de vier dieren centraal stellen. In de lente de vlinders, in de zomer de vleermuizen, in de herfst de egels en in de winter de vogels. Deze activiteiten zijn in samenwerking met de lokale natuurorganisaties in de stad georganiseerd.

Waarom diervriendelijk tuinieren?
Met de campagne willen Natuur en Milieufederatie en gemeente het belang van een diervriendelijke tuin stimuleren. Steeds meer Groningers kiezen ervoor hun tuin volledig te betegelen. Of hebben weinig verschillende planten in de tuin.

Jammer voor de dieren, die zo steeds moeilijker voedsel vinden en minder schuil- en nestgelegenheid hebben, maar ook jammer voor de stad! Door de toename van ‘verharde tuinen’ ontstaan namelijk afwateringsproblemen. Water vindt zo minder plekken om doorheen te zakken. Meer groen in je leefomgeving is ook nog eens bewezen erg gezond.

Daarom: vier de tuin! Da’s goed voor mens én dier.

Zelf aan de slag met een natuur- en diervriendelijke tuin?
Gebruik de Flyer met Natuurvriendelijke Tuintips en richt je tuin in met planten uit de Bijvriendelijke Plantenkalender en maak van je tuin met een paar simpele aanpassingen een tuinreservaat!

Contactpersoon: Silla Schouwstra

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF