NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Eetbare Stad

Eetbare Stad

Kijk voor Eetbare Stad nieuwsberichten op de website
www.eetbarestadgroningen.nl.

Moestuinieren is in! Je eigen groente, fruit en kruiden kweken is leuk en je eten komt van lekker dichtbij. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel wat kruidenplantjes in de vensterbank staan en veel mensen hebben ook nog wel een paar tomatenplanten in de tuin of op het balkon. Een moestuin, ergens op een locatie in de stad, is niet voor iedereen een uitkomst. Het is te ver weg, of gewoon te veel werk.

Om de stad Groningen groener én gezelliger te maken zijn de gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen in 2009 het initiatief Eetbare Stad gestart. Met Eetbare Stad is het voor buurtbewoners mogelijk om in overleg met de gemeente een gezamenlijke moes-, fruit- of kruidentuin aan te leggen in het openbaar groen! Gewoon, op een verloren veldje in je buurt, of op een grasveld of plantsoen tussen flats of woningen: gezellig, gezond en smakelijk.

Sinds de introductie van Eetbare Stad zijn er al mooie tuinen verrezen. Onder elk appeltje op de kaart gaat een groot of klein initiatief schuil. Van een losse fruitboom tot een grote boomgaard, van een vierkante-meterbak tot een enorme buurtmoestuin.

Naast informatieverstrekking aan geïnteresseerden verzorgt de Natuur en Milieufederatie Groningen een activiteitenprogramma rond Eetbare Stad met lezingen en workshops. Deze worden aangekondigd op de website Eetbare Stad, in een nieuwsbrief, op de Groene Agenda en de Facebookpagina.

Meer weten?

Concrete ideeën voor een buurtmoestuin in de gemeente Groningen? Bel of mail met Laurens Stiekema, coördinator groenparticipatie van de gemeente Groningen: 050 3678910,  laurens.stiekema@groningen.nl

Contactpersoon: Akkeliene Postema

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF