Janneke Wolkorte

Sinds maart 2013 ben ik werkzaam bij de Natuur en Milieufederatie Groningen. Eerst al communicatiemedewerker binnen energieprojecten en later in een meer inhoudelijke rol. Dit laatste is ook altijd mijn wens geweest. De omschakeling naar een gasloze en meer duurzame energievoorziening is in Groningen zeer urgent. Niet voor niets willen we koploper worden op dit vlak. Als organisatie schakelen we tussen de grote landelijke energieafspraken en -aanpakken en energiebeleid en -projecten van lokale overheden, bedrijven en energiecollectieven. Dit maakt het werk voor mij heel afwisselend en interessant.

Voor ik bij de NMG kwam, werkte ik als projectmedewerker duurzame ontwikkeling bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Hier heb ik onder andere onderzoek gedaan naar de rol van de NMF’s bij het stimuleren en ondersteunen van energie-initiatieven van onderop. De overheid verwacht steeds meer betrokkenheid van de maatschappij bij het bereiken van de natuur- en energiedoelen. Erg mooi vind ik het om de groei van deze beweging van onderop mee te maken. Groningen kent vele enthousiaste lokale energiecollectieven die in hun eigen tijd werken aan energiebesparing en -opwekking in hun dorp. Hier zit veel betrokkenheid en passie die ik vanuit mijn eigen ervaring graag wil ondersteunen.

Als fanatiek volleyballer vind ik teamwork erg belangrijk. Ik vind het een mooie gedachte dat ik door te werken bij de NMG ook bijdraag aan alle andere duurzame doelstellingen van de organisatie. Want alles houdt verband met elkaar. Samen voor een mooi en duurzaam Groningen!

 

Profiel Janneke Wolkorte

Janneke Wolkorte

Projectleider Klimaat en Energie werkdagen: ma, di, do