Q & A Heel Groningen Gidst

Q & A  voor gidsen

 

Ik heb mij aangemeld als gids. Hoe gaat het nu verder?

Wij gaan jouw uitje opnemen in een totaal aanbod met allemaal verschillende uitjes van diverse gidsen. Dit aanbod wordt in mei online geplaatst en verspreid zodat deelnemers zich in kunnen schrijven voor de uitjes. De NMG houdt deze inschrijvingen bij. Zo gauw iemand zich ingeschreven heeft voor jouw uitje, brengen wij je in contact met deze persoon. Samen kunnen jullie dan waar nodig onderling de details voor het uitje verder afstemmen en contactinformatie uitwisselen. We vragen jullie dan om nog wel even een foto van het uitje door te appen of te mailen naar de NMG (is niet verplicht, maar zou wel heel leuk zijn). Zo krijgen we een mooi fotoverslag van Heel Groningen Gidst.

 

Kan ik als gids een onkostenvergoeding vragen?

We gaan ervan uit dat de gidsen vrijwillig werken. Voor de onkosten kan wel een vergoeding gerekend worden. Bijvoorbeeld voor de kosten om kano’s te huren of een visnet te regelen. Wij vragen gidsen vooraf bij aanmelding aan te geven of ze een onkostenvergoeding vragen. En zo ja, hoe hoog deze is. We vragen de gidsen om zelf de onkosten bij hun gast in rekening te brengen. Bijvoorbeeld via een tikkie.

 

Kan ik als gids op meerdere momenten mensen meenemen?

Jazeker kan dat. Je kunt zelf aangeven hoe vaak en wanneer je mensen mee wilt nemen op een uitje.

 

Kan ik als gids zelf ook deelnemen aan een uitje?

Ja dat kan. Je kunt je in mei, wanneer het aanbod aan uitjes bekend is, opgeven voor uitjes van anderen.

 

Hoe wordt er gezorgd dat de uitjes coronaproof zijn?

Je spreekt af met 1 persoon (en eventueel de kinderen van deze persoon). We vragen gidsen en deelnemers om goed op elkaar en zichzelf te passen en zich aan de geldende richtlijnen van het RIVM te houden.

 

Kunnen kinderen ook deelnemen?

Jazeker mag dat. Wij vragen de gidsen om aan te geven of het uitje ook geschikt is voor kinderen en vanaf welke leeftijd ongeveer.

 

Kan ik mensen ook meenemen voor een lange wandeltocht of fietstocht?

Ja dat kan. We vragen gidsen vooraf wel om het uitje en de afstand die gelopen of gefietst gaat worden goed te omschrijven. Zodat deelnemers zelf in kunnen schatten of het uitje geschikt voor ze is.

 

Waar kan ik informatie over wat mee te nemen op het uitje invullen op het aanmeldformulier?

De meeste informatie kun je in het aanmeldformulier kwijt. Meer details kun je eventueel doorspreken met je gast wanneer jullie gekoppeld zijn door de NMG. Meer vragen? Stuur gerust een mail naar info@nmfgroningen.nl of bel met 050 3130800.