Tour du Boer

De boer op met natuurinclusieve landbouw

In 2017 en 2018 trok Jasper Tiemens de provincie door, om alles te ontdekken over natuurinclusieve landbouw: Dat is landbouw waarbij boeren natuur gebruiken om hun bedrijf te versterken en gezonde voeding te produceren in een mooi landschap, rijk aan insecten, vogels en andere dieren.  

In 2017 deed Jasper dat in zijn eentje, gewapend met fiets en tent. In 2018 met het Groninger Agrarisch Jongeren Kontakt voor ‘Tour du boer: veldwerk’. Met een bouwkeet trokken zij langs zes regio’s met een uiteenlopend prorgramma. Tijdens de tour werd kennis gedeeld, werden plannen gesmeed en werden inwoners betrokken bij natuurinclusieve landbouw. De rondreis kon rekenen op de steun van de provincie Groningen.

 

Jaspers bevindingen zijn vastgelegd in een uniek en rijk geïllustreerd reisdagboek

lees 'm hier

Rondom natuurinclusieve landbouw zijn we ook in 2019 hard aan de slag geweest. We ontwikkelen een project rondom bermbeheer in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen, schreven dit opinieartikel en organiseren in november een symposium over dit thema. In 2020 ontwikkelden we de interactieve Fietstour du Klimaatboer.

Meer weten over natuurinclusieve landbouw? Mail of bel Jasper