Plan Boom

Plan Boom

10 miljoen extra bomen door heel Nederland, in tuinen, bermen en op bedrijventerreinen. Dat is in het kort het doel van Plan Boom. Bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen. Bovendien maken ze onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Doe jij ook mee?

Plantactie Bomen zijn baas

Een onderdeel van Plan Boom is de actie Bomen zijn baas. Met deze actie Bomen zijn baas trekken de NMG en Landschapsbeheer Groningen de komende drie jaar de provincie Groningen door om zoveel mogelijk inwoners te motiveren bomen te planten. Daarin werken we samen met lokale kwekers. Het aanbod past bij de bodem en er is keuze uit ongeveer 30 soorten. En het allermooiste? De jonge boompjes zijn aan te schaffen met een forse korting voor maar €1,50 per stuk! Denk aan boompjes van ongeveer 60-80cm hoog. We hebben de provincie verdeeld in 8 regio’s. Begin maart is de actie voor het eerst uitgerold in de gemeente Groningen en in november was de gemeente Eemsdelta aan de beurt..

Bewoners van de gemeente Eemsdelta konden vanaf maandag 22 november bestellen. De bestellingen kunnen worden opgehaald op 21 en 22 januari 2022. Het formulier is inmiddels gesloten, en al het ingekochte plantgoed is verkocht! Dat betekent zo’n 2500 bomen en struiken erbij in deze gemeente. Er is nog geen planning voor de overige regio’s.

Bekijk meer informatie over de soorten die beschikbaar waren voor de acties in de gemeente Groningen en de gemeente Eemsdelta

10 miljoen effecten

Met 10 miljoen extra bomen in Nederland bereiken we veel! Bomen nemen CO2 op, zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden. Daarbij versterken ze de veerkracht van de natuur en de biodiversiteit, zodat de natuur de effecten van klimaatverandering beter kan opvangen.

Nieuws

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Plan Boom?