Plan Boom

Plan Boom

10 miljoen extra bomen door heel Nederland, in tuinen, bermen en op bedrijventerreinen. Dat is in het kort het doel van Plan Boom. Bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen. Bovendien maken ze onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Doe jij ook mee?

Een onderdeel van Plan Boom is de actie Bomen zijn Baas. Met deze actie Bomen zijn baas trekken de NMG en Landschapsbeheer Groningen de komende drie jaar de provincie Groningen door om zoveel mogelijk inwoners te motiveren bomen te planten. Daarin werken we samen met lokale kwekers. Het aanbod past bij de bodem en er is keuze uit ongeveer 40 soorten. En het allermooiste? De jonge boompjes zijn aan te schaffen met een forse korting voor maar 1 euro per stuk! Denk aan boompjes van ongeveer 60-80cm hoog. We hebben de provincie verdeeld in 8 regio’s. Begin maart is de actie voor het eerst uitgerold in de gemeente Groningen. Er is nog geen planning voor de overige regio’s, komend najaar gaan we verder met Bomen zijn Baas.

Bekijk meer informatie over de soorten die beschikbaar waren voor de actie in de gemeente Groningen

10 miljoen effecten

Met 10 miljoen extra bomen in Nederland bereiken we veel! Bomen nemen CO2 op, zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden. Daarbij versterken ze de veerkracht van de natuur en de biodiversiteit, zodat de natuur de effecten van klimaatverandering beter kan opvangen.

Nieuws

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Plan Boom?