Plan Boom

Plan Boom

10 miljoen extra bomen door heel Nederland, in tuinen, bermen en op bedrijventerreinen. Dat is in het kort het doel van Plan Boom. Bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen. Bovendien maken ze onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Doe jij ook mee?

WEGENS OVERWELDIGEND SUCCES GESLOTEN! De voorraad is helemaal op. Bestellen is niet meer mogelijk

Met de actie Bomen zijn baas trekken de NMG en Landschapsbeheer Groningen de komende drie jaar de provincie Groningen door om zoveel mogelijk inwoners te motiveren bomen te planten. We werken samen met lokale kwekers. Het aanbod past bij de bodem en er is keuze uit ongeveer 40 soorten. En het allermooiste? De jonge boompjes zijn aan te schaffen met een forse korting voor maar 1 euro per stuk! Denk aan boompjes van ongeveer 60-80cm hoog. We hebben de provincie verdeeld in 8 regio’s, en de eerste regio waarmee we starten is de gemeente Groningen. De planning van de andere regio’s is nog niet bekend.

We trappen af in de gemeente Groningen: 19, 20, 26 en 27 maart kunnen inwoners van de gemeente Groningen naar  de kweker! 

WEGENS OVERWELDIGEND SUCCES GESLOTEN! De voorraad is helemaal op. Bestellen is niet meer mogelijk

Hoe gaat de plantcampagne in zijn werk?

  1. Je bestelt via het formulier één of meerdere bomen of struiken.
  2. Aanvragen met minder dan 10 bomen worden automatisch goedgekeurd. Bij aanvragen met meer dan 10 bomen vragen we je om een actieplan, dat goedgekeurd moet worden door een van onze ecologen.
  3. Je krijgt te horen of je aanvraag is goedgekeurd.
  4. Je krijgt informatie over wanneer jij je bomen/struiken kunt ophalen bij lokale kweker Rutgers in Paterswolde.
  5. Planten maar!

Lees hier de voorwaarden voor deelname

Bekijk meer informatie over de beschikbare soorten

10 miljoen effecten

Met 10 miljoen extra bomen in Nederland bereiken we veel! Bomen nemen CO2 op, zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden. Daarbij versterken ze de veerkracht van de natuur en de biodiversiteit, zodat de natuur de effecten van klimaatverandering beter kan opvangen.

Nieuws

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Plan Boom?