Gezocht: projectmedewerker Duurzaamheid & Energietransitie

Wil jij je groene hart laten spreken en het verschil maken bij de klimaatopgaven?

Dat kan bij de Natuur en Milieufederatie Groningen. Wij zetten ons met energie en gedrevenheid in voor een versnelling van de energietransitie en het omgaan met de klimaatverandering. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden – maatschappelijk betrokken, constructief en eigenwijs – en door te agenderen, te pionieren, en de juiste randvoorwaarden te creëren.

1 februari 2023

De NMG zoekt per direct een projectmedewerker Duurzaamheid & Energietransitie – reageren kon tot en met vrijdag 24 februari

Functiecontext 
Stichting Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) vertegenwoordigt ruim 50 grotere en kleinere natuur-, milieu- en duurzaamheidsorganisaties. Daarnaast werkt de NMG intensief samen met veel lokale duurzaamheidsinitiatieven in de provincie.

Een biodivers, klimaatbestendig en circulair Groningen, nu en in de toekomst. Dat is waar de NMG voor staat. Om dat te bereiken werken wij iedere dag samen met inwoners, kleine en grote maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden. We verbinden partijen met elkaar, reiken innovatieve oplossingen aan en oefenen vanuit de inhoud invloed uit op de maatschappelijke ontwikkelingen.

De NMG inspireert mensen, bedrijven en overheden in de transitie naar een duurzame samenleving en treedt op als aanjager en verbinder. De NMG zoekt kansen, creëert mogelijkheden en stimuleert de uitvoering. De kwaliteit van de leefomgeving van Groningen en het karakteristieke landschap zijn kernwaardes die de NMG wil behouden en blijven ontwikkelen. Daarvoor kiest de organisatie een positie midden in de Groninger samenleving. 

Functieomschrijving
Als Natuur en Milieufederatie Groningen lopen wij voorop in de verduurzaming en bij de energietransitie in het bijzonder. Wij ontwikkelen projecten en zijn aanjager voor nieuwe ontwikkelingen. 
De projectmedewerker ondersteunt het huidige team en denkt actief met het team mee over lopende projecten en nieuwe ontwikkelingen. Je organiseert bijeenkomsten, je bent verantwoordelijk voor de verslaglegging, verdiept je in de actuele ontwikkelingen, legt resultaten helder en inzichtelijk vast en je schrijft mee aan persberichten en nieuwsbrieven. Helder communiceren en bruggen bouwen tussen mensen en organisaties is een belangrijke opgave. Het komt regelmatig voor dat werkzaamheden voor een deel plaatsvinden in de avonduren.
Deze functie kan een opstap zijn naar de functie van projectmanager en/of specialisatie op een specifiek terrein van onze activiteiten. 

Je profiel
Voor jou is dit de eerste of tweede stap in het duurzame werkveld. Je hebt een relevante opleiding op WO/HBO-niveau, affiniteit met en belangstelling voor de duurzaamheid en bij voorkeur enige werkervaring in een projectmatige omgeving. Verder beschik je over de volgende kwaliteiten: 

 • Je hebt een groen hart en wilt je graag inzetten voor een mooie en duurzame provincie. 
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. 
 • Je bent extravert en weet anderen te enthousiasmeren.  
 • Je bezit enige inhoudelijke kennis op het vlak van duurzaamheid of bent bereid je hierin verder te verdiepen. 
 • Je hebt een brede maatschappelijke oriëntatie en weet wat er in de provincie Groningen speelt. 
 • Je kunt goed organiseren. 
 • Je bent een netwerker en verbinder. 
 • Je hebt de ambitie om door te groeien naar projectmanager en/of je te specialiseren.

Wij bieden 

 • Een afwisselende functie voor 30-36 uur per week. 
 • Een dynamische organisatie waarin je met grote mate van zelfstandigheid kunt werken. 
 • De mogelijkheid om door te groeien 
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.  
 • Inschaling in schaal 8 CAO provincies. 

Procedure
Dit betreft een uitbreiding van de huidige formatie. Reageren kan tot en met vrijdag 24 februari. Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij directeur-bestuurder Jan-Willem Lobeek, tel. 06 21882870. Solliciteren kan door je motivatie en CV te sturen naar info@nmfgroningen.nl.

Meer informatie? Neem contact op met Jan-Willem Lobeek

Profiel Jan-Willem Lobeek

Jan-Willem Lobeek

Directeur-bestuurder; werkdagen: ma, di, wo, do, vr