Weer een eetbare tuin erbij: de Pioentuin

28 juni 2013

Weer een eetbare tuin erbij: de Pioentuin

Vrijdag 21 juni opende wethouder Jan Seton de Pioentuin , door symbolisch de nieuwe waterpomp in gebruik te nemen. Hij toonde zich enthousiast over dit soort burgerinitiatieven. De buurt was in grote getale aanwezig en vertelde de wethouder en andere genodigden in geuren en kleuren over hun nieuwe tuin.

Snel van plan naar uitvoering
Afgelopen winter ontstond het initiatief onder  leiding van buurtbewoonster Ineke Garst.  Door de  snelle medewerking van de gemeentelijke coördinator groenparticipatie Laurens Stiekema , het wijkteam Oosterparkwijk, een bijdrage vanuit het  Nieuw Lokaal Akkoord en een paar dagen flink klussen door de negen gezinnen, kon dit nieuwe initiatief zo snel gerealiseerd worden.

Bewoners hebben de smaak te pakken
In de Pioentuin staat alles er prachtig bij. Er zijn moestuinbakken, groenten en kruiden in de volle grond, een aantal fruitbomen van oude Groningse rassen, een beschermende beukenhaag, maar ook bloeiende struiken. Ook is er al een groot bijenhotel gebouwd. De bewoners hebben de smaak te pakken en hebben al plannen voor meer: meer groen en meer natuur voor hun deur. Het Oosterpark is groot zat, vinden zij.  Behalve de buren die daadwerkelijk een stukje tuin beheren, zijn er veel buurtbewoners die een praatje komen maken en van de tuin genieten. Ook trekt de tuin veel buurkinderen aan, die eens even mee willen helpen.

Meer informatie over de Pioentuin: www.pioenstraattuin.nl

Dit voorjaar zijn er in Groningen  nog meer nieuwe eetbare-stad-initiatieven gestart. De teller staat op bijna 55 initiatieven.

Voor meer informatie over Eetbare Stad kunt u hier klikken.