Vooraankondiging symposium ‘Groeiende verandering, veranderende groei’ 23 oktober

24 juli 2024

Vooraankondiging symposium ‘Groeiende verandering, veranderende groei’ op 23 oktober

Zijn 50 jaar na het rapport van de Club van Rome nu écht de grenzen aan de groei bereikt? Of moeten we streven naar een andere soort groei en een andere balans met de aarde? Dit zijn belangrijke vragen in het jubileumsymposium dat de Natuur en Milieufederatie Groningen op woensdagmiddag 23 oktober aanstaande in het Gasuniegebouw wil organiseren. Reserveer daarom deze middag alvast in je agenda.

De titel van het symposium is ‘Groeiende verandering, veranderende groei’. Wij willen vooral inzoomen op hoe onze economie (en de focus op groei) zich verhoudt tot een duurzame inrichting van onze leefomgeving, de rechten van de natuur en de leefbaarheid van onze samenleving. Deze vraag is vijftig jaar na het verschijnen van het rapport van de Club van Rome Grenzen aan de groei meer dan ooit actueel. Dit is natuurlijk geen unieke vraag voor Groningen, daarom eindigen we met een paneldiscussie met een aantal prominenten uit Groningen om stil te staan bij wat deze globale ontwikkelingen betekenen door de duurzame toekomst van Groningen.

Wat ons betreft wordt woensdagmiddag 23 oktober een inspirerende middag met gerenommeerde sprekers en daarnaast de kans om de eigen ideeën met anderen te delen.

Tags:
Profiel Jan-Willem Lobeek

Jan-Willem Lobeek

Directeur-bestuurder; werkdagen: ma, di, wo, do, vr