Voedselveranderaar helpt beleidsmakers en bestuurders

3 december 2020

Voedselveranderaar helpt beleidsmakers en bestuurders

Hoe staat het met jullie voedselbeleid? Is er al volop actie, of kunnen jullie best wat nieuwe impulsen gebruiken? Zo werden bestuurders en beleidsmaker die betrokken zijn bij voedselinitiatieven in Noord-Nederland geprikkeld om mee te doen aan het webinar ‘Doen, als ingrediënt’. Ze konden voor dit webinar zelf cases aandragen waar voedselveranderaar Wilbert van de Kamp zijn tanden in zou zetten en die vervolgens tijdens de online bijeenkomst behandeld werden.

Wilbert van de Kamp (31, uit Groningen) is dit jaar verkozen tot een van de drie meest vooruitstrevende voedselveranderaars van 30 jaar en ouder. Hij nam onder andere het initiatief voor Lokaal Kilo’s Schuiven, werkt veel samen met boeren en ondernemers en voert verschillende campagnes ook voor overheden, zoals wineenton.nu en de Groene Burgermeester. In het verleden organiseerde hij de Slow Food Youth Network Academie en had hij zijn eigen talkshow over voedsel en ondernemerschap in Pakhuis de Zwijger. Als kok maakt hij onder andere de programma’s Wilbert kookt Wad en Koken met Knollen. Hij weet op een heel eigen wijze mensen te inspireren, te prikkelen en aan te zetten tot actie.

In deze webinar zette hij zijn tanden in 10 cases over het thema voedsel en kwam met ideeën en oplossingen, waarmee de deelnemers weer verder konden. Het webinar werd georganiseerd door de noordelijke milieufederaties en Jong Leren Eten (JLE) makelaars als onderdeel van de Voedselagenda. Tussen 2017 en nu organiseerden zij al meerdere bijeenkomsten rondom de thema’s van deze Voedselagenda.

Wil je de cases afzonderlijk bekijken, bekijk ze dan hier:
Assen – Pieperwedstrijd
Friesland – Undercover
Groningen – Keuken van betere keuzes
Leeuwarden – Bliksems
Midden-Drenthe – Landkaart
Oldambt – Lunch Lab
Presentatie Wilbert van de Kamp – Voedsel, los ’t op!
Tynaarlo – Gezonde sportkantine
Waadhoeke – Eetbaar groen
Westerveld – Podcast lokaal voedsel verhaal

Deze bijeenkomst is hieronder tijdelijk terug te zien, dus ben je benieuwd? Wacht dan niet te lang!

 

 

Tags: