Uitnodiging Fietsexcursie Energie & Groen!

13 juni 2023

Uitnodiging Fietsexcursie Energie & Groen!

Ben jij benieuwd wat er al gebeurd is op het gebied van ‘de groene energietransitie’? Heb je zin om mooie voorbeelden in het echt te zien en in gesprek te gaan met leden van diverse energie-initiatieven? Geef je dan nu op voor de fietsexcursie Energie & Groen!

Samen met Groninger Dorpen, Grunneger Power en de Groninger Energiekoepel organiseren we op vrijdag 30 juni deze inspiratietour langs groene energie-initiatieven. Ter plekke worden rondleidingen en/of presentaties gegeven om je te inspireren en om anderen te ontmoeten.

Met de energietransitie werken we aan het tegengaan van klimaatverandering. Maar naast een klimaatcrisis is er ook een biodiversiteitscrisis. De Natuur en Milieufederatie Groningen zal ook de komende jaren veel aandacht vragen voor het op een natuurinclusieve wijze vormgeven van de energietransitie. Veel energiecoöperaties en buurtinitiatieven zijn hier gelukkig al volop mee bezig.

Fiets mee en doe groene energie op! Meld je hier aan!

Datum en tijd
De excursie is op 30 juni. We verzamelen om 10.00 uur bij P+R Haren. Van daaruit vertrekken we op de fiets naar de eerste inspirerende locatie. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma 

10.00 uur Verzamelen P+R Haren
15 minuten fietsen
10.30 uur De Mikkelhorst (Klaverlaan 37, 9753 BZ Haren)
15 minuten fietsen
12.00 uur Lunch bij de Open Kas van de Biotoop (Kerklaan 30, 9751 NN Haren)
20 minuten fietsen
13.30 uur Zonneweide Glimmen en Voedselbos te Glimmen (Meentweg 22a, 9756 TB Glimmen)
35 minuten fietsen
15.45 uur Fiets inleveren op P+R Haren

Meedoen en aanmelden 

Meedoen is gratis. We hebben plaats voor ongeveer 20 deelnemers. We kijken ernaar uit om samen op ontdekkingsreis te gaan en ons te laten inspireren door deze geweldige groene energie-initiatieven. Laten we de krachten bundelen en samen werken aan een duurzame toekomst!

Meld je vóór 27 juni aan via het aanmeldformulier

Tags:
Profiel Merijn de Jong

Merijn de Jong

Projectmedewerker energietransitie en duurzaamheid; werkdagen: ma t/m vr