Symposium ‘Mooi Hogeland!? Samen werken aan herstel van biodiversiteit’ – met em. hoogleraar ecologie Louise Vet

30 maart 2023

Symposium ‘Mooi Hogeland!? Samen werken aan herstel van biodiversiteit’ – met em. hoogleraar ecologie Louise Vet

foto Louise Vet

Op zaterdag 15 april organiseren de gemeente Het Hogeland en agrarische natuurvereniging Wierde & Dijk het symposium ‘Mooi Hogeland!? Samen werken aan herstel van biodiversiteit’ te Winsum. Hoofdspreker op het symposium is em. hoogleraar ecologie Louise Vet. Ook staan er een paneldiscussie, infomarkt en workshops op het programma. Aan de paneldiscussie nemen naast Louise Vet ook Jasper Tiemens (projectleider Natuur en Landbouw, Natuur en Milieufederatie Groningen), Piet Glas (biologisch boer en ex-bestuurder Wierde & Dijk), Stefan van Keijzerswaard (wethouder Het Hogeland) en Lammert Westerhuis (voorzitter LTO Noord, afd. Het Hogeland) deel.

In haar presentatie zal Louise Vet ingaan op hoe de biodiversiteit (ook) in Het Hogeland hersteld kan worden en hoe iedereen daaraan een bijdrage kan leven: of je nu inwoner, boer of ambtenaar bent. Verder is er een infomarkt en zijn er workshops om zelf concreet aan de slag te gaan voor de biodiversiteit en het klimaat in je eigen woonomgeving.

Praktische informatie

Het symposium wordt georganiseerd in Terra Winsum, Hamrik 4A, 9951 JH Winsum van 09.00 – 15.30 uur. Na de lunch kunnen deelnemers meedoen aan één of twee workshops naar keuze en de infomarkt bezoeken. Deelname aan het programma is gratis, opgave vooraf is vereist en kan tot uiterlijk 10 april.

Kijk hier voor alle informatie en om je op te geven

Tags:
Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr