VOL: Symposium ‘Groeiende verandering, veranderende groei’

Symposium 'Groeiende verandering, veranderende groei'

Ter afsluiting van ons jubileumjaar kijken we vooruit: hoe ziet een duurzame toekomst eruit? Wat is er nodig om economische groei en natuur in balans te brengen?

23 september 2024

In verband met de capaciteit van de zaal, is het maximaal aantal aanmeldingen voor het symposium bereikt. Vul onderstaand formulier in, als je een plek wilt op de wachtlijst. We laten je uiterlijk vrijdag 18 oktober, maar indien mogelijk eerder, weten als er een plek vrij is gekomen.

Meld je aan voor de wachtlijst

 

Iedereen houdt van groei: een hoger inkomen, meer welvaart, meer geluk. Onze maatschappij is dan ook gefocust op economische groei. Maar al in de jaren zeventig waarschuwde de Club van Rome voor de grenzen aan die groei. De impact van de mens op de aarde is te groot, met mogelijk desastreuze gevolgen. Nu, vijftig jaar later, is er veel verbeterd. Het milieu is schoner en duurzaamheid is mainstream geworden. Maar de waarschuwingen van de Club van Rome zijn nog steeds actueel. Ondanks vooruitgang hebben we te maken met klimaatverandering, de stikstofcrisis, waterproblemen, krimpende natuur en schaarse grondstoffen.

 

Paneldiscussie

Onder leiding van Meriam Tuinhof (NMG) gaan Cas König (directeur Groningen Seaports), Aleid Brouwer (bijzonder hoogleraar Brede Welvaart en Kansen(on)gelijkheid RUG en senior onderzoeker CMO STAMM) en Jan-Willem Lobeek in op de bijdragen van de sprekers. Hoe ziet een duurzame toekomst voor Groningen eruit? Welke keuzes moeten we maken om tot een balans te komen tussen economie en natuur?

Meld je aan voor de wachtlijst

Profiel Jan-Willem Lobeek

Jan-Willem Lobeek

Directeur-bestuurder; werkdagen: ma, di, wo, do, vr