Steun de bouw van het educatief centrum in Voedselbos te Glimmen

28 april 2021

Steun de bouw van het educatief centrum in Voedselbos te Glimmen

toekomstig educatief centrum in Voedselbos te Glimmen

Nog dit jaar wil het Voedselbos te Glimmen van start met fase 1 van de bouw van een educatief centrum. De vergunning is op zak en de initiatiefnemers staan te popelen om te beginnen, maar eerst moet de financiering van € 72.000,- rond zijn. Met een bomenactie heeft het Voedselbos zelf een startkapitaal vergaard, maar ze zoeken nog donaties voor het ontbrekende bedrag. Door de unieke, 100% circulaire, bouwmethode ‘De Nieuwe Aanpak’ (DNA) kunnen ze met vrijwilligers onder leiding van een professional zelf bouwen.

In fase 1 wordt de kelder, de fundering en het schuurgedeelte neergezet. Hiervoor is naast materiaal, zoals zand, funderingsplaten, vloer-, plafond- en wanddelen en kelder, ook geld nodig voor de professionele begeleiding en scholing. Dus als je ook wilt dat er in Voedselbos te Glimmen een educatiecentrum komt waar je kennis en inspiratie kunt opdoen over het op gezonde wijze omgaan met voeding en natuur, steun ze dan en doneer op voedselbosglimmen.nl/bouwproject.

Het bouwen vindt plaats volgens ‘De Nieuwe Aanpak’ (DNA), een 100% circulaire bouwwijze ontwikkeld door Maarten Wiersma van ABC2C. DNA werkt net als de natuur met cellen die als lego aan elkaar te schakelen zijn en ook weer uit elkaar kunnen worden gehaald. Daardoor kunnen alle onderdelen opnieuw worden gebruikt.

Na fase 1 gaan ze verder met fase 2. Hierin worden vijf cellen gebouwd, waarin de groepsruimte, de keuken en het sanitair komen. Fase 3 is de afbouwfase, waarin de droogzolder en de zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Meer weten over Voedselbos te Glimmen, het nieuw te bouwen educatieve centrum en hun activiteiten? Kijk dan op voedselbosglimmen.nl.

de initiatiefnemers met de bouwer in het Voedselbos
Tags: