Samen verduurzamingsmaatregelen treffen

1 december 2023

Samen verduurzamingsmaatregelen treffen

Wil jij samen in je eigen buurt, straat of wijk aan de slag met verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Veel mensen denken na over hoe ze een minder hoge energierekening kunnen krijgen. Je kunt je natuurlijk zelf in de materie verdiepen en individueel aan de slag gaan om energiebesparende maatregelen te treffen in huis. Je kunt ook de krachten bundelen met buren of andere wijk- of dorpsgenoten en collectief met energiebesparing aan de slag gaan. Zo hoef je niet opnieuw het wiel uit te vinden.

Ook in 2024 willen wij wederom initiatieven en inwoners ondersteunen in het collectief aanpakken van verduurzaming. Dit geven we graag samen vorm en inhoud. Vanuit het samenwerkingsverband De Participatiecoalitie helpen wij bij het betrekken en mobiliseren van bewoners in het aardgasvrij worden. Met de opgebouwde kennis en ervaring komen plannen tot stand samen met inwoners. We hebben geen winstoogmerk, maar wél oog voor mens, omgeving en natuur.

Doe mee!

Afgelopen jaar hebben we reeds een aantal initiatieven in dorpen en wijken ondersteund in het nemen van maatregelen. Hierbij zijn informatiebijeenkomsten georganiseerd met lokale aanbieders van maatregelen van bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatiemaatregelen en warmtepompen. Dit willen we volgend jaar graag doorzetten en daarvoor komen we graag met je in contact om jou en je buurtgenoten te ontzorgen. De invulling en behoefte van je buurt, straat of wijk en de maatregelen zouden we graag in afstemming en samenwerking doen met jou.

Tags:

“Ons dorp heeft tijdens de informatieavond een goed inzicht gekregen in zowel de mogelijkheden om woningen te verduurzamen, als ook in de diverse subsidies die beschikbaar zijn voor verduurzaming. Daarnaast is als vervolg op de informatieavond een kleine werkgroep gevormd, die zich tot doel heeft gesteld de mogelijkheden en haalbaarheid van collectief verduurzamen te onderzoeken.”

Riepko Krijthe, mede-initiatiefnemer

Geïnteresseerd? Wil je meer informatie? Neem contact op met:

Profiel Merijn de Jong

Merijn de Jong

Projectmedewerker energietransitie en duurzaamheid; werkdagen: ma t/m vr