Presentatie Programma Lokale Energietransitie tijdens Kansrijk Groningen

30 maart 2016

Presentatie Programma Lokale Energietransitie tijdens Kansrijk Groningen

IMG-20160325-WA0000In maart organiseerde de Nationaal Coördinator Groningen negen informatiebijeenkomsten over leefbaarheid in de aardbevingsgemeenten. De Natuur en Milieufederatie Groningen presenteerde op deze avonden het programma Lokale Energietransitie dat binnenkort start.

In Noord-Groningen werken gemeentes en diverse organisaties, waaronder de NMG, aan verschillende programma’s die de leefbaarheid in de provincie bevorderen. Tijdens de bijeenkomsten konden instanties informatie inwinnen over subsidies die kunnen worden aangevraagd vanuit de verschillende programma’s.

Programma Lokale Energietransitie
Daarnaast presenteerde Michiel Mulder, programmamanager Klimaat en Energie, het programma Lokale Energietransitie dat binnenkort start. Aan het programma werken de Provincie Groningen, Groninger Energiekoepel, Grunneger Power en de Natuur en Milieufederatie Groningen samen om lokale energie-initiatieven te ondersteunen met energiebesparing en opwekking van duurzame energie.

Ook andere programma’s die bijdragen aan de leefbaarheid, behoud van het landschap, herbestemming van cultureel erfgoed of verbetering van het dorpshuis werden gepresenteerd.

Op zoek naar lokale groepen
Voor het programma Lokale Energietransitie is de NMG op zoek naar enthousiaste lokale groepen die in hun dorp of buurt aan de slag willen met het samen opwekken van duurzame energie. Zij kunnen zich melden bij het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts.