Nacht van de Nacht 2024: doe mee en meld je activiteit nu aan

10 juli 2024

Nacht van de Nacht 2024: doe mee en meld je activiteit nu aan

Nacht van de Nacht in Oldambt (2014)

De Natuur en Milieufederatie Groningen organiseert dit jaar wederom de Nacht van de Nacht, samen met de andere federaties in Nederland. Op zaterdag 26 oktober nodigen wij iedereen uit om stil te staan bij lichtvervuiling en te genieten van de magie van de natuur in het donker.

De Nacht van de Nacht wordt traditiegetrouw gevierd tijdens het verzetten van de klok op de laatste zaterdag van oktober, wanneer de nacht als het ware een uur langer is. Dit evenement biedt een unieke kans om de schoonheid van de nacht te ervaren en bewustwording te creëren over de impact van kunstmatig licht op onze omgeving.

Meld je activiteit aan

Organisatoren kunnen hun activiteiten aanmelden via de volgende link: activiteit aanmelden. Door deel te nemen, help je mee aan een nacht vol bijzondere en verlichte ervaringen, zonder de verstoring van onnodige lichtvervuiling.

Wat is er te doen?

Wil jij als bezoeker alvast een kijkje nemen wat er te doen valt? Bekijk dan de activiteiten op nachtvandenacht.nl voor alle nu al bekende activiteiten in heel Nederland. Er zijn tal van evenementen en activiteiten gepland die laten zien hoe prachtig de nacht kan zijn zonder overbodige verlichting. In de aanloop naar de Nacht van de Nacht komen er meer activiteiten bij.

Doe het licht uit

Er is ook de mogelijkheid om aan te geven dat jij, jouw organisatie of jouw gemeente bewust omgaat met verlichting en het donker: doe tijdens de Nacht van de Nacht verlichting uit en meld dat nu al op licht uit.

Tags:
Profiel Silla Schouwstra

Silla Schouwstra

Communicatiemedewerker werkdagen: ma, do, vr t/m 14.00; di t/m 17.00