NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Milieuorganisaties kritisch over besluit Crisis- en herstelwet

Milieuorganisaties kritisch over besluit Crisis- en herstelwet

De regels rond grote infrastructuurprojecten mogen best flexibeler worden, maar daarbij moet de leefomgeving van mens en dier wel goed beschermd blijven. Dat schrijft Milieudefensie in een zienswijze op een besluit dat vooruitloopt op de nieuwe Omgevingswet. De Natuur- en Milieufederaties steunen deze zienswijze.

Milieudefensie heeft een zienswijze ingediend op de voorpublicatie tot wijziging van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, zevende tranche. De Natuur en Milieufederaties steunen deze zienswijze, samen met Soortenbescherming Nederland, FLORON, RAVON, Zoogdiervereniging en Vlinderstichting.

In de zienswijze geven de organisaties aan dat de voorgestelde wijzigingen al vooruitlopen op de nieuwe omgevingswet, terwijl het parlement deze wet nog moet behandelen. En het is nog niet gezegd dat het parlement het wetsvoorstel voor de omgevingswet ook zal omarmen.

Het ministerie wil meer flexibiliteit in de nieuwe wetgeving creƫren. Volgens de natuur- en milieuorganisaties moet dit gepaard gaan met waarborgen om de leefomgeving van mens en dier te beschermen. Deze waarborgen zijn er nu onvoldoende.

De zienswijze is hier te downloaden (PDF).

 

Contactpersoon

Erik de Waal
Beleidsmedewerker Groene Ruimte
Telefoonnummer: 050 2085007
e.dewaal@nmfgroningen.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF