Maak een minimoestuin op Noorderzon

9 augustus 2012

Maak een minimoestuin op Noorderzon

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus staat de Natuur en Milieufederatie Groningen, samen met Grunneger Power en Transition Town op Noorderzon, in de vierkante tent ‘Het IJsblokje’, die wordt opgebouwd op de speelweide van het Noorderplantsoen. Zij verzorgen een breed programma, met een ‘powerpeptalkmarathon’, informatie over zonnepanelen, duurzaam (op)nieuw bouwen en leuke doedingen voor kinderen van alle leeftijden.

Eetbare Stad
De Natuur en Milieufederatie Groningen verzorgt samen met Transition Town een doorlopende knutselactiviteit: een minimoestuin bouwen en versieren. Uiteraard kun je de minimoestuin mee naar huis nemen. Op deze manier vragen beide partijen aandacht voor het project Eetbare Stad. Een project waarbij het, in overleg met de gemeente Groningen, mogelijk is om samen met je buren een gezamenlijke buurtmoestuin, –kruidentuin of –boomgaard aan te leggen in het openbaar groen.

Groningen Zoemt
Daarnaast is de bijencampagne Groningen Zoemt vertegenwoordigd. Op zaterdag 18 augustus komt stadsimker Bart van Egteren langs met een honingbijenvolkje om te bekijken. Ook geven medewerkers van de Natuur en Milieufederatie Groningen tips hoe je bijvriendelijk kunt worden tijdens de powerpeptalks op zaterdag 18 en zondag 19 augustus.