Gezocht: bijzondere bomen in de provincie Groningen

24 april 2023

Gezocht: bijzondere bomen in de provincie Groningen

Heb jij een bijzondere band met een boom? Is er een boom in je buurt waar een persoonlijk verhaal bij hoort? En wil je dat vertellen? Voor een film is de Stichting Beeldlijn op zoek naar mensen die een speciale band hebben met een boom die in de provincie Groningen staat. Ze zoeken bomen in allerlei soorten en maten, jong of oud, groen of geel, het maakt niet uit. Samen met bomenwachter Bert Plaat gaan ze op onderzoek uit en kijken ze in welke staat de boom is en wat de boom over de omgeving vertelt.

Filmmakers Tom Tieman en Ronald Pras gaan deze zomer (en najaar) op pad om een film te maken over bijzondere bomen in de provincie Groningen. Ze willen laten zien dat er meer achter een boom schuilt dan een obstakel voor een weg of gebouw. Bomen zijn monumenten van onze provincie en kunnen een verhaal vertellen over hoe ze zijn gegroeid en wat ze hebben meegemaakt. Samen met Bert Plaat willen ze jouw boom onderzoeken en het bijzondere verhaal erachter vertellen. De film heeft de voorlopige titel ‘de boom in!’ en wordt over een jaar uitgezonden op RTV Noord.

Heb jij een bijzonder bomenverhaal? Stuur dan een mail naar info@stichtingbeeldlijn.nl (het liefst met een foto). En wie weet wordt jouw bijzondere boom en verhaal deze zomer vastgelegd.

Tags:
Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr