Geslaagde lezing van Romke van de Kaa

28 mei 2014

Geslaagde lezing van Romke van de Kaa

Op 27 mei organiseerde de Natuur en Milieufederatie Groningen een lezing met Romke van de Kaa over verwildering van de tuin en onderhoudsarm tuinieren. De lezing vond plaats op landgoed de Coendersborg in Groningen. Ondanks het bar slechte weer zat de zaal vol met ruim 120 mensen, van wie velen ijverig meeschreven met alle tips die voorbijkwamen.  

Voorafgaand aan de lezing vertelde Wout Veldstra van de Gemeente Groningen over Operatie Steenbreek, een project van diverse gemeentes,  dat voor Groningen als een vervolg op Het Groninger Tuinfestijn kan worden gezien.  Daarnaast lichtte Aart Jan Langbroek de IVN-cursus Tuinreservaten toe, voor wie zich na de lezing verder wil verdiepen in onderhoudsarm en diervriendelijke tuinieren.

Op de lezing kwamen ook veel leden uit de achterban van de Natuur en Milieufederatie Groningen af. Zo’n 15 aangesloten organisaties waren vertegenwoordigd met daarnaast nog enkele tientallen leden van de groene groepen uit de stad Groningen, de volkstuinverenigingen en deelnemers aan de Eetbare Stad. Na de lezing werd dan ook nog druk geborreld en bijgepraat.

Opgave cursus Tuinreservaten IVN
Interesse in de cursus? Stuur een mailtje naar consulentschap.groningen@ivn.nl.  Bij voldoende interesse start een nieuwe cursus met data in overleg met de cursisten.

Hieronder een foto-impressie van de avond: