Fotowedstrijd Herfst in Stad

2 oktober 2014

Fotowedstrijd Herfst in Stad

Inzendingen geëxposeerd in gemeentegebouw Zuiderdiep

Om van de herfst te genieten hoef je niet de stad uit: in Groningen staan bijvoorbeeld heel veel prachtige bomen! Om de schoonheid van de herfstige stadsbomen in beeld te brengen, organiseerden de  Natuur en Milieufederatie Groningen en de Gemeente Groningen de fotowedstrijd Herfst in Stad. De sluitingsdatum was op 17 november.

De herfst is in volle gang. Veel soorten bomen zijn van kleur verschoten en het prachtige pallet van herfstbladeren is gevormd. Door het mooie weer is de kans bovendien groot dat de gekleurde bladeren dit jaar lang aan de bomen blijven zitten.

Inwoners van de Gemeente Groningen werden uitgenodigd om vóór 17 november een herfstfoto van de mooiste boom(groep) in de Gemeente Groningen op de interactieve kaart Bomen050 te plaatsen. Op 20 november volgde de bekendmaking van de winnaar, die een prachtige duurzame vogelnestkast ontvangt. De inzendingen worden van 1 tot 12 december geëxposeerd in de hal van het gemeentegebouw aan het Zuiderdiep.  Onder de overige inzenders worden 5 biologische krokuspakketten verloot. Krokussen groeien heel goed onder bomen.

Over Bomen050

De fotowedstrijd is onderdeel van de campagne Bomen050. Hiermee willen de Gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen aandacht vragen voor de waarde van bomen in het stadsgroen. Op de website www.bomen050.nl staan verschillende verhalen over bijzondere bomen en hun waarde voor diverse beschermde diersoorten.

Bomen vangen regen op, bieden voedsel-, schuil- en nestgelegenheid aan vogels, vlinders, vleermuizen en eekhoorns, geven met hun bladeren en bloesems kleur aan de stad, en zijn onmisbaar voor de stedelijke natuur.

Lees hier de Voorwaarden Fotowedstrijd Herfst in Stad