‘Zoveel moois verwacht je toch niet in Stad’

24 oktober 2014

‘Zoveel moois verwacht je toch niet in Stad’

Succesvolle fotowedstrijd Herfst in Stad verlengd 

Aan de oproep van de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen aan de inwoners van de stad om de herfst in beeld te brengen wordt gehoor gegeven. Steeds meer herfstige plaatjes sieren de interactieve kaart op www.bomen050.nl. Daarnaast gingen deze week kinderen van de Buitenschool van Eiland van Groningen aan de slag met de bomen. Geïnspireerd door een wandeling met de boswachter bouwen ze de aankomende weken aan een grote ‘Eilandboom’. Deze wordt samen met de herfstfoto’s tentoongesteld tijdens de expositie Herfst in Stad in het gemeentegebouw aan het Zuiderdiep van 1 tot 12 december.

De deelnemers aan de fotowedstrijd blijken niet zomaar even te knippen met de camera. De meeste inzendingen worden van mooi begeleidend schrijven voorzien. J. Bakker zegt het volgende over  zijn foto van de kastanjes in de Kraanvogelstraat: “Ondanks het koude weer van de herfst was het op een avond windstil en ontstond er een warm in herfsttinten gekleurde lucht. De kastanjebomen staken er mooi bij af, alsof ze stilletjes mee stonden te genieten van het uitzicht”. Anderen omschrijven hun foto juist kort maar krachtig en geven ‘vlammende toppen!’ of ‘Zoveel moois verwacht je toch niet in Stad’ mee als commentaar bij de inzendingen.


IMG_5477Herst op het Eiland
Op woensdag 22 oktober bracht vrijwillige boswachter Ellen van Natuurmonumenten een bezoekje aan de kinderen van buitenschoolse opvang Eiland van Groningen. Ze gingen op pad om meer te weten te komen over de bomen die het kinderdagverblijf omringen. Voor de herfst hoef je niet ver. Samen ontdekten ze beuken, lindes, acacia’s en nog veel meer bomen in prachtige herfsttooi! De kinderen zochten bladeren, naalden, zaden in vele soorten en maten, stukjes bast en takken. Met deze verzameling en met grotere takken van allerlei Groningse bomen zal een grote nieuwe boom worden gemaakt. Deze ‘Eilandboom’ wordt tentoongesteld op de expositie Herfst in Stad.

Fotowedstrijd verlengd
De winnaar van de fotowedstrijd ontvangt een duurzame nestkast. Ook worden enkele pakketten biologische bloembollen verloot onder alle inzenders. De expositie in het gemeentegebouw aan het Zuiderdiep is wegens omstandigheden uitgesteld naar de eerste twee weken van december. Daarmee is de inzendtermijn voor de fotowedstrijd ook verlengd tot 17 november.

Met de campagne Bomen050 wil de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen Stadjers bewust maken van de waarde van bomen voor het stadsgroen. Op de kaart zijn ook verschillende verhalen te vinden van de groene groepen uit de stad Groningen, bijvoorbeeld over de waarde van bepaalde bomen voor de door hen beschermde of ondersteunde diersoort.

Meedoen met de fotowedstrijd kan nog tot 17 november. Klik hier om mee te doen.