9 juli: Festival Goudgroen

De Natuur en Milieufederatie bestaat vijftig jaar! En dat vieren we met Festival Goudgroen

Natuurcolleges, excursies, groene markt en lekker lokaal eten

Op zondag 9 juli organiseren we Festival Goudgroen! Van 11.00 – 17.00 uur ben je van harte welkom op het sfeervolle terrein van Tuinindestad voor een uitgebreid programma dat we samen met sprekers, groene organisaties, initiatieven en ondernemers hebben samengesteld. Met excursies, een markt, foodtrucks met lekker lokaal eten, natuurcolleges en kinderactiviteiten heeft de dag alles in huis voor een gezellige festivalzondag met een goudgroen randje.

17 mei 2023

Voor Festival Goudgroen wordt Tuinindestad omgetoverd tot sfeervol festivalterrein. In en rondom het strolemen gebouw op het terrein staat lekker lokaal eten en drinken centraal en zijn enkele foodtrucks te vinden. 

Ga meteen naar de festivalpagina met het programma

Natuurcolleges
Wat brengt meer verwondering dan de schoonheid van de natuur? En wie houdt er niet van een mooi verhaal? Met speciaal voor Goudgroen samengestelde natuurcolleges nemen sprekers Raymond Klaassen, Jeroen Onrust en Theo de la Ruelle bezoekers daarom mee in de fascinerende wereld van akkervogels, wormen en nachtvlinders. 

Rondleidingen en excursies
Op het Westpark zijn diverse voedselinitiatieven gevestigd, die voor de gelegenheid ook rondleidingen geven en vertellen over natuurlijk (moes)tuinieren en permacultuur: schooltuinen Westpark, zelfoogsttuin De Blije Bodem en voedselbos Pluk’n. Daarnaast zijn er excursies en workshops vanaf het terrein, zoals een wildplukwandeling en een vogelexcursie naar Polder De Oude Held. 

Groene markt
Het kampeerveld op het terrein van Tuinindestad biedt plaats aan de groene markt, waar kramen van bijvoorbeeld de Streekboer, de Bloemenboerin en diverse natuur- en duurzaamheidsorganisaties zijn te vinden. Ook zijn er plantjes te koop van de kwekerij van Tuinindestad. 

Kinderactiviteiten
Voor kinderen is er tijdens Festival Goudgroen van alles te doen. Zij kunnen zich vermaken in de speelnatuur, waterdiertjes bekijken, knutselen, mee op pad, maar ook aan de slag met een speurtocht over het terrein en hun kennis testen tijdens de groene quiz.   

Praktische informatie
Kijk voor alle informatie op festivalgoudgroen.nl. Festival Goudgroen vindt plaats op zondag 9 juli bij Tuinindestad aan de Tarralaan 6 in Groningen van 11.00 – 17.00 uur. Het festival en alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar voor diverse activiteiten dient een gratis ticket te worden gereserveerd via de website.