Festival Goudgroen: vijftig jaar Natuur en Milieufederatie Groningen

De NMG bestaat vijftig jaar! En dat vieren we met Festival Goudgroen op zondag 9 juli - Tarralaan 6 Groningen

Op zondag 9 juli organiseren we Festival Goudgroen! Van 11.00 – 17.00 uur ben je van harte welkom op het sfeervolle terrein van Tuinindestad aan de Tarralaan 6 te Groningen voor een uitgebreid programma dat we samen met sprekers, groene organisaties, initiatieven en ondernemers hebben samengesteld. Met excursies, een markt, foodtrucks met lekker lokaal eten, natuurcolleges en kinderactiviteiten heeft de dag alles in huis voor een gezellige festivalzondag met een goudgroen randje.      

 

Over het programma


Hieronder zie je een overzicht van het programma en alle activiteiten.

De rondleidingen en excursies zijn zo goed als vol. Bij de natuurcolleges houden we wat plekken beschikbaar voor het moment zelf en ook de presentaties van Lambert Sijens en Dorothée Wortelboer zijn zonder reserveren toegankelijk. 

 

Klik op de afbeeldingen voor de plattegrond van Tuinindestad, de plattegrond van het Westpark en de timetable
Download hier de plattegronden als pdf.
Download hier de timetable als pdf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurcolleges

Wat brengt meer verwondering dan de schoonheid van de natuur? En wie houdt er niet van een mooi verhaal? Met speciaal voor Goudgroen samengestelde natuurcolleges nemen Raymond Klaassen, Jeroen Onrust en Theo de la Ruelle je daarom mee in de fascinerende wereld van akkervogels, wormen en nachtvlinders.

De Goudgroene Sprekers

Activiteiten

Hieronder een overzicht van excursies, rondleidingen, activiteiten en de standhouders op de markt.

Lekker lokaal eten, groene markt en meer

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er van alles te doen op Goudgroen. Er is hierboven al van alles voorbij gekomen, maar in een notendop: knutselen, tekenen, de Grote Groene Quiz, eenbingotocht over het terrein en langs de kramen op de markt. Aan de slag in het minimuseum van het Groninger Museum. Op de blenderbike kunnen jong en oud hun energie omzetten en een smoothie bij elkaar fietsen, bij bioloog Rick Middelbos kun je waterdiertjes bekijken en natuurlijk kan er gewoon lekker gespeeld worden in de speelnatuur op Tuinindestad zelf. Met IVN Natuurkids gaan we insecten onderzoeken en bij de kraam van Het Groninger Landschap kun je vogelzaadbommen maken. Ook zijn de excursies toegankelijk voor kinderen (maar niet primair op kinderen gericht). De Natuurcolleges zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Hans de Troubadour tot slot kan bezoekers van alle leeftijden – maar ook de allerjongste bezoekers in het bijzonder – boeien met zijn prachtige liedjes op de gitaar.

Meer weten over de Natuur en Milieufederatie Groningen

Benieuwd wie we zijn en we we doen? Kijk dan eens naar de pagina’s over ons werk, naar onze missie en visie en lees het blog van directeur-bestuurder Jan-Willem Lobeek over ons gouden jubileum.

Vragen? Neem dan contact op met Petra Klooster of Silla Schouwstra

Profiel Petra Klooster

Petra Klooster

Teamondersteuner; werkdagen: ma, di, wo, do van 9.00-14.00

06 81254385 p.klooster@nmfgroningen.nl LinkedIn
Profiel Silla Schouwstra

Silla Schouwstra

Communicatiemedewerker werkdagen: ma, do, vr t/m 14.00; di t/m 17.00

06 15649475 s.schouwstra@nmfgroningen.nl LinkedIn