Festival Goudgroen: vijftig jaar Natuur en Milieufederatie Groningen

De Natuur en Milieufederatie bestaat vijftig jaar! En dat vieren we met Festival Goudgroen

Beleven, proeven en meer bij Tuinindestad op zondag 9 juli

Op zondag 9 juli organiseren we Festival Goudgroen! Van 11.00 – 17.00 uur ben je van harte welkom op het sfeervolle terrein van Tuinindestad voor een uitgebreid programma dat we samen met sprekers, groene organisaties, initiatieven en ondernemers hebben samengesteld. Met excursies, een markt, foodtrucks met lekker lokaal eten, natuurcolleges en kinderactiviteiten heeft de dag alles in huis voor een gezellige festivalzondag met een goudgroen randje.      

 

Over het programma


Hieronder zie je een overzicht van het programma en alle activiteiten. Op 9 juni, een maand voor Festival Goudgroen, publiceren we de timetable en kun je een gratis ticket reserveren voor de excursies, lezingen en rondleidingen.

 

 

Natuurcolleges

Wat brengt meer verwondering dan de schoonheid van de natuur? En wie houdt er niet van een mooi verhaal? Met speciaal voor Goudgroen samengestelde natuurcolleges nemen Raymond Klaassen, Jeroen Onrust en Theo de la Ruelle je daarom mee in de fascinerende wereld van akkervogels, wormen en nachtvlinders. Bekijk hier alvast meer over deze goudgroene sprekers:

 

De Goudgroene sprekers

Activiteiten

Hieronder een overzicht van excursies, rondleidingen, activiteiten en de standhouders op de markt. Binnenkort volgen nog enkele activiteiten!

Lekker lokaal eten, groene markt en meer

Kinderactiviteiten

Ook voor kinderen is er van alles te doen op Goudgroen. Denk aan: knutselen, tekenen, de Grote Groene Quiz, een speurtocht over het terrein en langs de kramen op de markt. Bij de stand van Grunneger Power kun je je energie omzetten in een smoothie door te trappen op de blenderbike, bij bioloog Rick Middelbos kun je waterdiertjes bekijken en natuurlijk kan er gewoon lekker gespeeld worden in de speelnatuur op Tuinindestad zelf. Met IVN Natuurkids gaan we bodemdiertjes zoeken. Ook zijn de excursies toegankelijk voor kinderen (maar niet primair op kinderen gericht). De Natuurcolleges zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Hans de Troubadour tot slot kan bezoekers van alle leeftijden, maar ook de allerjongste bezoekers in het bijzonder, boeien met zijn prachtige liedjes op de gitaar.

 

 

 

Meer weten over de Natuur en Milieufederatie Groningen

Benieuwd wie we zijn en we we doen? Kijk dan eens naar de pagina’s over ons werk, naar onze missie en visie en lees het blog van directeur-bestuurder Jan-Willem Lobeek over ons gouden jubileum.

Vragen? Neem dan contact op met Petra Klooster of Silla Schouwstra

Profiel Petra Klooster

Petra Klooster

Teamondersteuner; werkdagen: ma, di, wo, do van 9.00-14.00 06 81254385 p.klooster@nmfgroningen.nl LinkedIn
Profiel Silla Schouwstra

Silla Schouwstra

Communicatiemedewerker werkdagen: ma, do, vr t/m 14.00; di t/m 17.00 06 15649475 s.schouwstra@nmfgroningen.nl LinkedIn