Workshop snoeien fruitbomen & aanleg boomgaard Westerkwartier

Workshop snoeien fruitbomen & aanleg boomgaard Westerkwartier

20 januari 2020
19.30 - 22.00

Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en wilt u aan de slag met uw erf of tuin dan kunt u meedoen. Er is deze workshop die speciaal is gericht op het snoeien van fruitbomen en op 30 januari start in Nuis een workshop die gaat over het inrichten en onderhoud van erf & tuin. Na het volgen van de workshop kunt u gebruik maken van subsidie voor streekeigen beplanting, bijen– en vlinderplanten en snoeiwerkzaamheden.

Workshop Snoeien fruitbomen & aanleg boomgaard

Het snoeien van fruitbomen is niet uit een boekje te leren, maar door het volgen van deze workshop krijgt u voldoende informatie om zelf aan de slag te gaan. De workshop bestaat uit een theorieavond, twee praktijkochtenden en aansluitend een tuinadvies bij u thuis. U krijgt uitleg over de natuurlijke groei van fruitbomen, verschillende manieren van snoeien en hoe bomen daarop reageren. Ook wordt de aanleg van een boomgaard besproken en welke typische fruitrassen er zijn in het Westerkwartier. Op de praktijkochtenden wordt er onder begeleiding van ervaren fruitsnoeiers geleerd hoe jonge bomen te snoeien en wat te doen bij achterstallig onderhoud.

Data en locaties

  • Maandag 20 januari 2020 van 19.30 – 22.00 uur, Theetuin Blotevoetenhof Opende (Peebos 1A)
  • Zaterdag 25 januari van 9.30-12.30 uur, locatie boomgaard in ZWK.
  • Zaterdag 1 februari van 9.30-12.30 uur, locatie boomgaard in ZWK.

Aanmelden en kosten

U kunt zich aanmelden via de website www.erven-tuinenwesterkwartier.nl  of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 – 83 972 103, mail info@hetnoordererf.nl

Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies

Terug naar agenda

Workshop snoeien fruitbomen & aanleg boomgaard Westerkwartier

Peebos 1A, 9865 TG Opende, Netherlands