Workshop Meerjarige Groenten

Workshop Meerjarige Groenten

4 mei 2024 - 4 mei 2024
10.00 - 16.00

Wil je meer weten over meerjarige groenten, welke plek deze innemen in een voedselbos en hoe je ze kunt toepassen, ook in je eigen voedseltuin? Meld je dan aan voor onze dagworkshop Meerjarige Groenten op zaterdag 4 mei 2024 van 10:00 – 16:00. Je leert zowel meer over bekende soorten, zoals hosta en lelie, als over bijzondere soorten, zoals Tona en Japanse Hoefblad. En je leert in de praktijk waar en hoe je ze plant op de voedselbos-manier. Rondom de authentieke voedselbos-lunch vertelt de kok over bereidingswijzen en smaakcombinaties.

De cursusleiders zijn Martijn Aalbrecht, de Voedselboss, ondersteund door Marianne Haslinghuis, kok van Voedselbos te Glimmen. De workshop is mede mogelijk gemaakt door het Groeningen fonds. Informatie over kosten en aanmelden vind je onderaan.

DE VOEDSELBOSLAGEN
In de ochtend leer je vooral veel soorten meerjarige groenten kennen, hoe ze eruit zien, welke smaken en eigenschappen ze hebben, waar je ze plant en hoe je ze vermeerdert. Meerjarige groenten kom je in bijna alle voedselboslagen tegen, en naast hun voedingswaarde hebben ze ook vele andere functies in het systeem. En ze zijn ook geschikt voor kleine voedseltuinen!

JUISTE PLANT OP DE JUISTE PLEK
In de middag gaan we de praktijk in. In het voedselbos gaan we op zoek naar allerlei meerjarige groenten, van knoppen tot bloemen en blad. Ook kijken we welke omstandigheden ze nodig hebben, en met welke bomen en struiken ze goed combineren. En als er tijd is gaan we een paar soorten aanplanten waarbij we letten op plantmethode, grondverbetering en voeding.

SMAKEN PROEVEN
Meerjarige groenten zijn vaak nog onbekend, maar zijn een gezonde en verrassende uitbreiding van ons dagelijkse menu. Onze kok legt uit hoe je de verschillende soorten bereid, welke combinaties lekker smaken en welke kruiden je hierbij gebruikt. Als er tijd is gaan we oogsten, en kunnen we daarmee de lunch completeren.

AANMELDEN EN KOSTEN
De kosten zijn € 120,00 (incl. 21% btw), waarvan 25% wordt vergoed uit het Groeningenfonds. Dat betekent een eigen bijdrage van € 90,00 (incl. 21% btw) inclusief voedselbosthee, -lunch en hand-outs. Mensen met een kleine beurs kunnen altijd vragen naar mogelijkheden via contact@voedselbosglimmen.nl. Aanmelden doe je door via onderstaande button de cursus te betalen. Bevestiging en meer informatie volgt via de mail.

Aanmelden en betalen

 

Terug naar agenda

Workshop Meerjarige Groenten

Meentweg 22a, Glimmen, Netherlands