Workshop inrichten en onderhoud erf & tuin Westerkwartier

Workshop inrichten en onderhoud erf & tuin Westerkwartier

2 maart 2022 - 2 maart 2022
19.30 - 21.30

Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en wilt u aan de slag met uw erf of tuin dan kunt u meedoen. Er is een workshop speciaal gericht op het snoeien van fruitbomen die op 20 januari start in Opende en deze workshop die gaat over het inrichten en onderhoud van erf & tuin. Na het volgen van deze workshop kunt u gebruik maken van subsidie voor streekeigen beplanting, bijen– en vlinderplanten en snoeiwerkzaamheden.

Workshop Inrichten en Onderhoud Erf & Tuin
Wilt u streekeigen beplanting in uw tuin, advies over het onderhoud en uw erf of tuin nog natuurvriendelijker maken? U kunt na het volgen van de workshop direct zelf aan de slag! De workshop bestaat uit theorie, excursie en praktijk. De theorie wordt online gegeven via Zoom*. Op de excursieochtend bezoeken we een aantal (voorbeeld) erven en tuinen. Op de praktijkochtend gaan we bomen en struiken snoeien/aanplanten en krijgt u praktische informatie over onderhoud. Vervolgens is het tuinadvies bij u thuis en wordt overlegd welke beplanting er met subsidie kan worden aangeschaft. De excursie en praktijk worden deskundig begeleid, onder andere door natuurgidsen IVN Westerkwartier e.o. en boomverzorgers.

Data en locaties
Theorieavond woensdag 2 maart 19.30 – 21.30 via Zoom*
Excursie zaterdag 5 maart 9.30 – 12.30
Praktijk zaterdag 12 maart 9.30 – 12.30
Aansluitend worden afspraken gemaakt voor de tuinadviezen bij deelnemers thuis.

Aanmelden en kosten
U kunt zich aanmelden via de website www.erven-tuinenwesterkwartier.nl  of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 83972103, mail info@hetnoordererf.nl.
Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies

* voor diegene die niet bekend zijn met Zoom wordt er vooraf uitleg gegeven zodat iedereen de theorie kan volgen.

Terug naar agenda

Workshop inrichten en onderhoud erf & tuin Westerkwartier

Bankastraat 77, Groningen, Netherlands