Wintercollege: Bonen

Wintercollege: Bonen

30 januari 2024 - 30 januari 2024
17.30 uur - 22.00 uur

  • Organisatie: Stichting Groninger Voedseltuinen
  • Inschrijven bij: harry@groningervoedseltuinen.nl
  • Kosten: 12,50 voor het eten
  • Meer informatie: harry@groningervoedseltuinen.nl
  • Website: https://groningervoedseltuinen.nl/

Op dinsdag 30 januari sluit St. Groninger Voedseltuinen de wintercollegereeks af met een avond over bonen, een ondergewaardeerde groente, met toch zoveel (eiwit)potentie. Als gasten schuiven aan Sanne Meijer (historica, auteur en ondernemer) bekend van haar project Grunnegs Toentje en Dennis Klompsma (CSA Tuinder en kok) bonenliefhebber en tevens eigenaar van Tuin voor Zwaantje 

Deze bevlogen gasten nemen ons mee in de wereld van de peulvrucht, via verhalen over de zoektocht naar oude bonenrassen, specifieke Groninger bonenrassen, het telen van bonen en gekke feitjes. Bovendien staat er natuurlijk een lekker bonengerecht op het menu.

Geef je op voor deze avond; stuur een mail naar harry@groningervoedseltuinen.nl
Let op! er is beperkt plek! CSA Tuinders (tuinders met een voedseltuin voor de gemeenschap)  hebben voorrang bij inschrijving. (niet CSA tuinders krijgen uiterlijk di 23 januari bericht of er een plekje beschikbaar is).

Wat verder ter tafel komt:

Een heel actueel onderwerp is de eiwittransitie; we moeten meer plantaardige eiwitten eten in plaats van dierlijke eiwitten. Zou de CSA tuinder daar een rol in kunnen spelen? Welke mogelijkheden liggen er?

Denk aan:

  • gezamenlijk bonen inkopen. Bijvoorbeeld een oud Groninger bonenras, grootschalig geteeld door een biologische boer?
  • koppelkansen met andere initiatieven, vanuit andere invalshoeken bv. lifestyle, zijn hier verschillende initiatieven mee bezig
  • hoe zet je zo’n bonen project op de kaart? Een pakkend historisch verhaal, belang van plantaardige eiwitten, nieuwe recepten met seizoensgroenten.

 

 

Terug naar agenda

Wintercollege: Bonen

Klaprooslaan 13, Groningen, Netherlands