Wildplukwandeling & wilde picknick in het park

Wildplukwandeling & wilde picknick in het park

14 juni 2024 - 14 juni 2024
13.00 - 16.00

Ga mee met deze wildplukwandeling in het Stadspark van Groningen en laat je daarna trakteren op een wilde picknick of brunch met bijzondere gerechten met wildpluk ingrediënten. Ben je naast het leren kennen van eetbare wilde planten ook benieuwd naar de verschillende gerechten die je met wilde ingrediënten kan maken? Het wordt een gezellige middag waarin wildplukken, de culinaire eetbare planten en het proeven ervan centraal staan.

Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er op dit moment te vinden zijn? Kijk om je heen en ga alles zien wat eetbaar is. In Nederland zijn volop eetbare planten in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan. Wandel mee en leer meer over lokale culinaire en geneeskrachtige planten in het wild.

Het doel van de wandeling is dat je na afloop naar huis gaat en in je eigen omgeving eetbare wilde planten gaat herkennen. Tijdens de wandeling gaan we van alles proeven, maar uit respect voor de natuur is het niet de bedoeling dat we gaan ‘oogsten’. Na afloop van de wandeling krijg je een pdf met een selectie van de eetbare planten van dit seizoen, recepten, boektips en andere inspiratie.

Tijdens de wildplukwandeling gaan we samen:

  • Op zoek naar eetbare wilde planten van het seizoen
  • Eetbare planten leren determineren
  • Eetbare en giftige planten leren onderscheiden
  • De diverse smaken van de eetbare planten proeven
  • Recepten en bereidingen bespreken
  • Kennismaken met de geneeskrachtige kruiden

De wandeling is geschikt voor beginnende wildplukkers en iedereen die meer wil leren over wildplukken in de praktijk. Ook voor kinderen (onder begeleiding van ouders) is de wildplukwandeling heel leuk.

Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan kan je bewuster omgaan met de natuur, het eten en de mensen om je heen.

Over het Stadspark

Het Stadspark van Groningen is het gebied waar ik mijn eerste wildplukwandeling gegeven heb en nog steeds een van mijn favoriete locaties. Voor Groningers is het een bekend park omdat ze er doorheen fietsen of een evenement bezocht hebben. Wat niet iedereen weet, is dat het veel leuke onverharde paadjes heeft en dat er een grote diversiteit aan (eetbare) planten te vinden is.

Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Terug naar agenda

Wildplukwandeling & wilde picknick in het park

Paviljoenlaan 3, 9727 KE Groningen, Netherlands