Wildplukwandeling in natuurgebied Hunzezone

Wildplukwandeling in natuurgebied Hunzezone

7 juni 2024 - 7 juni 2024
14.00 - 16.30

In samenwerking met Het Groninger Landschap organiseren wij in juni een viertal wildplukwandelingen in natuurgebieden van het Groninger Landschap. Op vrijdag 7 juni in natuurgebied Hunzezone, op woensdag 12 juni in natuurgebied Letterberterpetten, op woensdag 19 juni in natuurgebied Leinwijk en op zaterdag 29 juni bij Steenfabriek Rusthoven.

Wildplukken in de stad? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er op dit moment te vinden zijn? Kijk om je heen en ga alles zien wat eetbaar is. In Nederland zijn volop eetbare planten in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan. Wandel mee en leer meer over lokale culinaire en geneeskrachtige planten in het wild.

Het doel van de wandeling is dat je na afloop naar huis gaat en in je eigen omgeving eetbare wilde planten gaat herkennen. Tijdens de wandeling gaan we van alles proeven, maar uit respect voor de natuur is het niet de bedoeling dat we gaan ‘oogsten’. De wandeling is inclusief kruidenthee of bloesemlimonade en een wilde snack. Na afloop van de wandeling krijg je een pdf met een selectie van de eetbare planten van dit seizoen, recepten, boektips en andere inspiratie.

Tijdens de wildplukwandeling gaan we samen:

  • Op zoek naar eetbare wilde planten van het seizoen
  • Eetbare planten leren determineren
  • Eetbare en giftige planten leren onderscheiden
  • De diverse smaken van de eetbare planten proeven
  • Recepten en bereidingen bespreken
  • Kennismaken met de geneeskrachtige kruiden

De wandeling is geschikt voor beginnende wildplukkers en iedereen die meer wil leren over wildplukken in de praktijk. Ook voor kinderen (onder begeleiding van ouders) is de wildplukwandeling heel leuk.

Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan kan je bewuster omgaan met de natuur, het eten en de mensen om je heen.

Over Natuurgebied Hunzezone

Rond de stad Groningen zijn nog maar weinig overblijfselen te vinden van de Hunze, de rivier die vanuit Drenthe naar de Waddenzee kronkelde. Maar in dit kleine gebied, ingeklemd tussen bedrijventerreinen, stroomt nog een oud stukje Hunze. Een oude meander en hoge oeverwallen zijn nog goed te zien en vertellen de historie van het Groninger landschap. Er is veel natuur te zien in de Hunzezone, waar al het regenwater van de omliggende bedrijventerreinen wordt verzameld. Dit zorgt voor erg schoon water en een grote diversiteit aan planten en dieren.

Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Terug naar agenda

Wildplukwandeling in natuurgebied Hunzezone

Skagerrak 2, 9723 JR Groningen, Netherlands