Week van de Circulaire Economie 2022

Week van de Circulaire Economie 2022

7 februari 2022 - 12 februari 2022

Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open voor de Week van de Circulaire Economie.

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse landelijk campagneweek die de transitie naar een circulaire economie aanjaagt en versnelt. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten pioniers elkaar. Succesverhalen en uitdagingen worden besproken en starters krijgen tips om aan de slag te gaan. Samen vormen de evenementen een groot landelijk bottum-up festival.

Actieplan voor de toekomst
In 2022 is het thema van de Week van de Circulaire Economie ‘Actieplan voor de toekomst: Laat je inspireren om mee te doen, want duurzaam verder is de enige optie’. Vragen die centraal staan zijn ‘We moeten in actie komen om in 2050 volledig circulair te zijn, maar hoe doen we dit?’, ‘Hoe werken ondernemers, van startup tot MKB, aan circulariteit?’ en ‘Wat betekent circulariteit voor jouw sector en hoe kunnen andere ondernemers van jouw acties leren?’. Het programma is hier te bekijken en daar kun je je ook aanmelden voor de diverse onderdelen.

Aftrap: Nationale Conferentie Circulaire Economie
De Week van de Circulaire Economie start op maandag 7 februari met de Nationale Conferentie Circulaire Economie en de Uitreiking Circular Awards.

Nationale Conferentie Circulaire Economie
Op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie vindt traditiegetrouw de Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Uitreiking Circular Awards
Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie worden de Circular Awards 2022 uitgereikt. De prijzen gaan naar innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Lees hier meer over de winnaars van de Circular Awards 2021.

Organisatie
De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Terug naar agenda

Week van de Circulaire Economie 2022

Natuur en Milieufederatie Groningen, Bankastraat 77, Groningen, Netherlands