Webinar ‘Krapte op de arbeidsmarkt: meer ruimte voor jongeren in de energietransitie’

Webinar 'Krapte op de arbeidsmarkt: meer ruimte voor jongeren in de energietransitie'

16 februari 2023 - 16 februari 2023
15.00 - 16.30

Terwijl de energietransitie om steeds meer werknemers vraagt, kiezen maar weinig jongeren voor een voor een energiegerelateerde opleiding of baan. Hoe kan het toch dat zoveel jongeren zich zorgen maken om het klimaat, maar slecht zo weinige van hen kiezen voor een carrière in energie en klimaat?

En wat kunnen we doen om dat te veranderen? Welke nieuwe manieren van werven, begeleiden kunnen we inzetten? Hoe kunnen we werken in de energietransitie nog aantrekkelijk maken? In dit Webinar gaan we in gesprek over de drijfveren van jongeren en horen we van henzelf waar een goede werkomgeving aan moet voldoen. Kamerlid Henri Bontenbal formuleerde dat pas zo (in een reactie op klimaatactivisme):

‘Word klimaatactivist door deel te worden van de oplossing. Want waar het nu om gaat is dat we alle plannen die we hebben omzetten in actie. En daar zijn heel veel mensen voor nodig. Dus word installateur, ga warmtepompen ophangen, ga huizen isoleren.’

Het webinar zal worden voorgezeten door Marien Boonman. Hij is actief binnen de Klimaat- en Energiekoepel als Sectorlead Energiesysteem en in het dagelijks leven als onafhankelijk energie-expert. Eerder werkte hij voor de vereniging NEDU (energiedata-uitwisseling) en Energie-Nederland.

Programma
1. Welkom en opening door Marien Boonman, onafhankelijk energie-expert
2. Fons Janssen van Klimaat en Energiekoepel KEK presenteert onderzoek over wat jongeren motiveert om in de energietransitie aan de slag te gaan.
3. Kristel Lageweg van de FNV reflecteert op de aantrekkelijkheid op de energiesector voor jongeren op gebied van cultuur en arbeidsvoorwaarden.
4. Trainees van Talent voor Transitie vertellen hun persoonlijke verhaal hoe en waarom zij in de energietransitie zijn gaan werken
5. Paneldiscussie van de deelnemers gevoed door jullie vragen.

Voor wie?
Ben jij een jongere of een young professional die zich wil oriënteren op een baan binnen de energietransitie en duurzaamheid, dan is dit webinar voor jou! Het webinar vindt plaats op 16 februari 2023 van 15:00 uur tot 16:30 uur via Teams.

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden.

Terug naar agenda

Webinar ‘Krapte op de arbeidsmarkt: meer ruimte voor jongeren in de energietransitie’

Bankastraat 77, Groningen, Netherlands