Wandelen langs invasieve exoten in Leek-Tolbert

Wandelen langs invasieve exoten in Leek-Tolbert

26 juni 2024 - 26 juni 2024
19.00 - 21.00

Tussen 21 en 30 juni 2024 vindt voor de negende keer de Week van de Invasieve Exoten plaats.
In deze week wordt aandacht besteed aan de uitheemse planten en dieren (exoten) die veelal door menselijk toedoen hier terechtgekomen zijn. Een klein deel van de exoten voelt zich prima thuis in zijn nieuwe omgeving. Ze kunnen zich vestigen in onze natuur, zich snel vermeerderen en schadelijk zijn voor inheemse soorten. Deze soorten worden invasieve exoten genoemd.

In het kader daarvan organiseert de Plantenwerkgroep van IVN Westerkwartier e.o. drie activiteiten. Twee publieksexcursies (Tolbert-Leek op woensdag 26 juni 19.00 uur en Zuidhorn op zondag 30 juni 14.00 uur) waarbij we u langs een aantal als invasief bestempelde plantensoorten leiden, u uitleg krijgt over de door de mens ervaren overlast en desgewenst ook met u in gesprek gaan hierover. Tussen deze twee excursies in (donderdag 27 juni, 19.30 uur in Niekerk) hebben we een lezing ingepland waarin wordt verteld over de invloed van de mens op het verschijnen en verdwijnen van diersoorten in de Lage Landen door de tijd heen.

Deze excursie in Leek-Tolbert is de eerste van de drie activiteiten. We wandelen met u vanaf een centrale parkeerplaats aan ‘t Spant in Tolbert, door een landelijke omgeving naar de nieuwe wijk Oostindie in Leek en terug. Onderweg zullen we u verscheidene invasief exotische planten laten zien en daarover vertellen.

Aanmelden vooraf is niet nodig.

Honden, liever niet.

Terug naar agenda

Wandelen langs invasieve exoten in Leek-Tolbert

Spant 1, 9356 EA Tolbert, Netherlands