Voedselbos-Pioniersbijeenkomst van Stichting Voedselbos te Glimmen

Voedselbos-Pioniersbijeenkomst van Stichting Voedselbos te Glimmen

12 mei 2023 - 12 mei 2023
16.00 - 18.00

Pioniers maken het Voedselbos VRIJ!

Bent u een baanbreker die lokaal grond wil vrijmaken voor gezond voedsel en unieke natuur? Kom dan op vrijdagmiddag 12 mei naar de Voedselbos-Pioniersbijeenkomst van Stichting Voedselbos te Glimmen. Van 4 tot 6 ‘s middags is iedereen die wil investeren in een duurzame en financieel stabiele toekomst voor het Voedselbos welkom. Tijdens de presentatie, die gehouden wordt op het Voedselbosterrein aan de Meentweg 22a, vertellen we over het Voedselbos-Pioniers-plan en de vorderingen van het Educatiecentrum. Natuurlijk zijn er authentieke hapjes en drankjes uit het voedselbos!

In het buitengebied van Glimmen, aan de Drentsche Aa, ligt het Voedselbos te Glimmen. Het is gestart als initiatief van de zussen Madeleine en Marlies Duran. Inmiddels is het een stichting met een kleine bruisende Voedselbos-gemeenschap: mensen met pioniersgeest die gedreven zijn om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Pioniers gezocht

Deze pioniers zijn op zoek naar versterking. Want alleen met een sterke lokale gemeenschap kunnen we deze 3 hectare voedselbos met educatiecentrum goed laten ‘wortelen’ in de grond. Vorig jaar is de grond, tot dan toe in particulier bezit, overgedragen aan de stichting Voedselbos te Glimmen. Voor wie wil helpen om het Voedselbos vrij te maken (van financiële verplichtingen) organiseren we op 12 mei een Voedselbos-Pioniers-bijeenkomst. Net zoals in een echt bos de pioniers – wilgen, elzen en berken – de weg vrijmaken voor andere soorten zoeken wij Pioniers om het Voedselbos vrij te maken.

Vrijmaken vanaf 1m2

Tijdens de bijeenkomst vertellen we waarom en hoe iedereen al vanaf 10 euro één vierkante meter Voedselbos kan adopteren ofwel ‘vrij maken’. Vrijwilliger Rieneke die zich meteen als Voedselbos-Pionier meldde, omschreef het zo: ‘Het is belangrijk voor onze toekomst om met elkaar en in harmonie met grond om te gaan. En dit is daarvoor een prachtige plek met prachtige mensen’. De stichting is officieel een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) dus giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Aanmelden of sponsoren via de website

Deelname is gratis, graag aanmelden met het oog op de catering. Aanmelden kan tot en met 9 mei via contact@voedselbosglimmen.nl of ga als je direct wil bijdragen naar de website voedselbosglimmen.nl. Voor wie meer wil weten over alles wat er in het Voedselbos groeit en bloeit, organiseren we rondleidingen op de laatste vrijdagmiddag van de maand. Om je hiervoor aan te melden klik op de website op rondleiding.

Terug naar agenda

Voedselbos-Pioniersbijeenkomst van Stichting Voedselbos te Glimmen

Meentweg 22a, Glimmen, Netherlands