Voedselbos inspiratiecursus

Voedselbos inspiratiecursus

14 april 2023 - 14 april 2023
09.30 - 13.30

  • Organisatie: Voedselbos te Glimmen
  • Inschrijven bij: zie tekst
  • Kosten: €240 (incl. btw), waarvan 25% wordt vergoed uit het Groeningenfonds. Dat betekent eigen bijdrage van €180 (incl. btw) incl. voedselbosthee en -lunch en handouts.
  • Website: https://www.voedselbosglimmen.nl/cursussen/

Wil je meer weten over de basis principes van een voedselbos, deze leren toepassen en inspiratie op doen om zelf aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor onze Voedselbos inspiratiecursus, drie vrijdagochtenden op 14 en 28 april en 12 mei van 9:30 – 13:30.
Ook leer je smaken uit het voedselbos kennen tijdens de gezonde lunch proeverij. Met deze inspiratie kun je het geleerde thuis toepassen in de eigen tuin of keuken. De kosten zijn €240 (incl. btw), waarvan 25% wordt vergoed uit het Groeningenfonds. Dat betekent eigen bijdrage van €180 (incl. btw) incl. voedselbosthee en -lunch en handouts. Oogsten: daslook, zevenblad, kleefkruid, veldkers, brandnetel, zilverspar.
De cursusleiders zijn Monique Wijn van De Godin Eetbaar Landschap en Marlies Duran ontwerper van Voedselbos te Glimmen.

Kennis en inspiratie!
Je krijgt basiskennis over wat een voedselbos tot een succesvol voedselbos maakt. Zoals over het 7 lagensysteem van een voedselbos en het principe van de juiste plant op de juiste plek. Ook leer je welke eetbare voedselbossoorten bij elkaar passen en waar je die het beste kunt planten. Dat brengen we tijdens de cursus ook in de praktijk. Met deze kennis en inspiratie kun je het geleerde zelf toepassen in de eigen tuin, ook als deze een stuk kleiner is dan ons terrein van drie hectare.

Hier kun je je aanmelden.

Terug naar agenda

Voedselbos inspiratiecursus

Meentweg 22a, Glimmen, Netherlands