Verkenning langs het Drents Diep

Verkenning langs het Drents Diep

10 april 2023 - 10 april 2023
13.30 - 16.00

Mooi zicht op de vogels in de natte polders

Heb je zin in een mooie wandeling vroeg in de lente? Samen met de gidsen van Het Groninger Landschap en mede-natuurliefhebbers kun je op pad. Via de Oost- en Onnerpolder loop je samen richting het gemaal waar er prachtig uitzicht is over de natuurgebieden en de loop van de Hunze, die hier Drents Diep heet. We verwelkomen de broedvogels die weer terug zijn. Wie weet zijn de eerste moerassterns er weer of hoor je het liedje van de blauwborst al! En als je geluk hebt, vang je een glimp op van het paartje zeearenden dat het hele jaar in het Zuidlaardermeergebied vertoeft.

Deelname-informatie
De tocht is zo’n 6 km lang en gaat over graspaden die modderig kunnen zijn. Hou daar rekening mee door laarzen of waterdichte wandelschoenen aan te trekken, en warme water- en winddichte kleding. Vergeet ook vooral je verrekijker niet!
Je kunt je auto parkeren aan het eind van de Osdijk, niet op de parkeerplaats van Vos. We vertrekken op tijd, dus zorg dat je er 13.30 uur ook echt bent.
Graag van tevoren aanmelden, alle vogel- en natuurliefhebbers vanaf circa10 jaar zijn van harte welkom om mee te wandelen.

Aanmelden (verplicht) kan via deze link.

Terug naar agenda

Verkenning langs het Drents Diep

Osdijk, Noordlaren, Netherlands