De veelzijdige avifauna van Noord Nederland

De veelzijdige avifauna van Noord Nederland

12 februari 2020
20.00 - 22.00

  • Organisatie: Avifauna Groningen
  • Inschrijven bij: zie tekst
  • Kosten: Gratis voor zowel leden als niet-leden
  • Meer informatie: lezingen@avifaunagroningen.nl
  • Website: www.avifaunagroningen.nl

De veelzijdige avifauna van Noord Nederland

 

Woensdagavond 12 februari 2020, aanvang 20.00 uur, organiseert de Groninger vereniging voor vogelaars Avifauna Groningen weer een lezingenavond in ‘t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen. De lezing wordt verzorgd door natuurfotograaf Johan Vos.

De lezing bestaat uit een compilatie van natuurdocumentaires waarmee fotograaf Johan Vos ons laat zien wat Noord Nederland -van Diependal tot Lauwersmeer- jaarrond aan avifauna te bieden heeft.

We beginnen in de maand februari in het stroomdal van het Oudemolense Diep en volgen kort de loop om een aantal vogels te ontmoeten die daar deze maand te vinden zijn. Vervolgens verdwijnen wij, via de bloedmaan, in de nacht om een bekende uilensoort te volgen. Vroeg in de ochtend verandert de biotoop en belanden we in het heidegebied met zijn karakteristieke soorten. Dan komen wij in het voorjaar aan in het prachtige gebied Diependal bij Oranje om daar een aantal watervogels te bekijken.

Na de pauze verdwijnen wij het bos in om daar enkele specifieke vogels te bespreken. Ook komen wij in de Oostpolder en hebben daarna nog een interessante ontmoeting met Koekoeken. Terug in het bos volgt een compilatie van de Buizerd om voorts weer naar de heide te gaan. Daar treffen wij de Grauwe Klauwier en Nachtegaal. Het najaar is dan ingezet. Als laatste gaan we naar waterrijke gebieden om de Visarend te volgen, eenden soorten te bekijken en komen dan tenslotte in een winters Lauwersmeer.

Johan Vos is inmiddels gepensioneerd interieur aannemer. Op zijn 6e al raakte hij gefascineerd van vogels en verzamelde hij eieren. Al snel realiseerde hij zich dat hij de vogelstand hier geen dienst mee bewees. In plaats daarvan besloot hij vanaf zijn 13e de vogels te gaan fotograferen: een fotografiepassie was geboren! Sinds die tijd is hij fervent natuurfotograaf gebleven met vogels als hoofdthema. Het Drentse Landschap maakt veelvuldig gebruik van Johan zijn foto’s.

Datum: woensdag 12 februari 2020

Plaats: ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen

Tijd: 20.00 – 22.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Toegang: gratis voor zowel leden als niet-leden

Informatie: www.avifaunagroningen.nl lezingen@avifaunagroningen.nl

Terug naar agenda

De veelzijdige avifauna van Noord Nederland

Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen, Netherlands