Trage wandeling door bloem- en insectenrijk Sintmapark

Trage wandeling door bloem- en insectenrijk Sintmapark

9 september 2021 - 9 september 2021
18.30 - 20.30

Bloeiende wilde flora met bijbehorende fauna in de woonwijk

De nieuwe woonwijk, met een combinatie van zorgappartementen en reguliere woningen, in wat Sintmapark gaat heten, is qua ontwikkeling een heel eind klaar. Ondanks sloop en inleveren van terreindelen zijn een aantal pareltjes op het gebied van bijzondere flora goed bewaard gebleven. Op 9 september staat de blauwe knoop in bloei. En kattenstaart, beemdooievaarsbek, knoopkruid tonen zich nu naast veel andere planten op hun mooist of staan vol in het zaad. Als het een mooie avond is, is de kans groot dat we ook vlinders, libellen, kikkers en ander klein grut zien.

Uitdrukkelijk gaan we tijdens deze wandeling ook de verbinding leggen tussen planten en insecten. Hoe afhankelijk zijn ze van elkaar, wat zegt een plant over de al dan niet aanwezigheid van bepaalde insecten en andersom. Wat betekent dit voor beheer en habitat? En wat kunnen wijzelf doen, zelfs in ons eigen kleine tuintje? Dus veel interactie !

De route volgt (merendeels) goed gebaande paden zodat ook mensen die minder goed ter been zijn, of mensen die gebruik maken van rolstoel of rollator, zonder beletsel mee kunnen met deze wandeling. We vertrekken om 18.30 uur vanaf het centrale plein ‘de Brink’. (Spant 1, 9356 EA Tolbert)

IVN-leden, cliënten en medewerkers De Zijlen alsmede genodigde nieuwe wijkbewoners gratis.
Overigen vragen we een bijdrage van € 2,50.

Terug naar agenda

Trage wandeling door bloem- en insectenrijk Sintmapark

Spant 1, 9356 EA Tolbert, Netherlands